Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Продуктове табу: 5 товарів, які категорично не можна купувати в супермаркеті

Далеко не вся продукція в магазинах вартує того, щоб її купувати, зважаючи на користь для здоров’я

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Деякі продукти рекомендується не купувати в магазинах

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Зайти в магазин та одразу придбати все необхідне для харчування – швидко та вигідно, тож українці не нехтують можливістю здійснювати великі закупівлі в супермаркетах, не замислюючись про користь для здоров’я від деяких товарів. Але варто добре подумати, перш ніж витрачати кошти на деяку продукцію.

Сайт Pro Гроші розповідає про 5 товарів у супермаркетах, які бажано обходити стороною.

Що краще не купувати в магазинах

  • Консерви

Сертифікована дієтологиня Крутіка Нанаваті зауважила, що консервована продукція здатна негативно вплинути на здоров’я, адже містить бісфенол-А (BPA). Це хімічна речовина, що викликає гормональні збої та провокує хвороби серця. У процесі приготування консерви зазвичай втрачають багато поживних речовин, а добавки, як от натрій, несуть загрозу серцево-судинній системі.

  • Готова їжа

За словами експертки, щоб продовжити термін придатності готових страв, до них додають натрій і насичені жири. "Ці два компоненти пов'язані з підвищеним ризиком розвитку серцевих захворювань та виникнення інсульту", – уточнила Крутіка Нанаваті.

  • Зелений салат в упаковці

Мікроби швидко та інтенсивно розмножуються на товарах, упакованих у плівку. Тож майте на увазі: навіть миття під проточною водою не позбавить салат всіх "мешканців". Люди зі слабким імунітетом наражають себе на небезпеку кишкового захворювання. Рекомендується замочити салат в сольовому розчині з краплею оцту або лимонного соку, щоб позбутися бактерій.

  • Мелені спеції

Купуючи пакетики зі спеціями в магазинах, ви марно викидаєте гроші на вітер. Зазвичай недобросовісні виробники, бажаючи збільшити об’єми та підсилити смакові якості, додають в суміш дешеві порошки. Віддавайте перевагу цілим спеціям і подрібнюйте за потреби власноруч, щоб отримати натуральний продукт.

  • Соки в пляшках

Користі для здоров’я в таких товарах майже немає. Вони містять забагато концентрованого цукру, що негативно впливає на метаболізм і скорочує тривалість життя. Спробуйте замінити сік в упаковці на фрукти, багаті клітковиною, антиоксидантами, вітамінами й мінералами. Отримати з них натуральний сік неважко, водночас організм віддячить вам за турботу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як розпізнати неякісний товар у супермаркеті. Також ми повідомляли про нові ціни у супермаркетах, і розповідали, що подорожчає найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.