Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Отримати посилку на Укрпошті буде простіше: про що треба знати

З'ясовували, як скористатися послугою переадресації відправлень від Укрпошти

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта спростила життя клієнтам, працює послуга переадресації

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта поліпшила життя своїм клієнтам – запрацювала послуга переадресації посилок.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Життєві обставини, дивні збіги та положення зірок на небі не дають вам зазирнути у відділення Укрпошти й забрати посилку? Не ходіть манівцями — переадресуйте, куди зручніше! Окей?", – зазначають в Укрпошті.

Як переадресувати посилку:

На офіційному сайті Укрпошти слід ввести наступну інформацію:

  • номер відправлення, ПІБ отримувача;
  • індекс відділення, куди було адресоване відправлення;
  • індекс відділення, куди його потрібно доставити.

Ще одна нова послуга від Укрпошти

Як ми зазначали, з 1 квітня українці можуть скористатися новою послугою від Укрпошти під назвою "Дрібний пакет PRIME". Це дещо видозмінена версія популярної серед клієнтів послуги "Дрібний пакет рекомендований", яка сподобається громадянам завдяки дешевшому тарифу.

В компанії уточнили, що повним форматом сервісу користується майже 80% відправників. Але питання часу – підвищення ціни на доставку невеликих посилок за кордон. Тож аби підтримати українців у фінансовому питанні, компанія спільно з Міжнародною поштовою корпорацією IPC вирішила започаткувати окремий формат, передбачений для продажів в Інтернеті.

Власне, чимало клієнтів використовують послугу "Дрібний пакет рекомендований", щоб відправити вантаж покупцеві в іншу країну. Завдяки новій версії з’явиться можливість платити за пересилку на 8% дешевше, хоч і можливостей "Дрібний пакет PRIME" також пропонує менше.

"Він передбачає доставку замовлення в поштову скриньку клієнта без підпису, пріоритетний порядок обробки в країні призначення та відслідковування замовлення в усіх країнах мережі PRIME", – зазначили в компанії. Головна відмінність двох сервісів – в новому відсутня компенсація в разі втрати посилки. Відшкодування доступне тільки у випадку, якщо вантаж втратили на території України.

Чи буде Укрпошта банком

Раніше сайт Pro Гроші зазначав, що Укрпошта не має наміру перетворюватися на банк, а хоче тільки отримати банківську ліцензію для того, аби мати можливість надавати людям розширений перелік послуг.

"Укрпошта не хоче перетворюватися на банк. Йдеться про отримання банківської ліцензії, що дало б змогу надавати ширший спектр фінансових послуг, ніж вона може надавати зараз. При цьому Укрпошта залишається національним оператором і продовжує надавати поштові та логістичні послуги", – йдеться в повідомленні.

Що таке поштовий банк

У держпідприємстві уточнили, що поштовий банк – це повноцінний суб'єкт господарювання зі своєю стратегією, процесами, балансом. Він працюватиме за всіма законодавчими нормами та правилами регулятора.

"По суті, відмінність поштового банку від будь-якого іншого банку в Україні полягає тільки в тому, що він зможе надавати послуги через широку фізичну інфраструктуру Укрпошти багатомільйонній аудиторії клієнтів по всій країні", — зазначили в пресслужбі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта змінила правила видачі посилок, і розповідав, що треба мати на руках та які обмеження. Також ми повідомляли, що Укрпошта анонсувала продаж нової марки "Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.