Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чиновникам з особливими запитами приготуватися: Арахамія анонсував зміни

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді різко відреагував на закупівлі товарів не першої необхідності під час війни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Арахамія пригрозив місцевим чиновникам

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні можуть внести законодавчі обмеження на період воєнного стану, які стосуватимуться закупівель органами місцевого самоврядування. Фактично чиновники не зможуть більше оголошувати тендери на закупівлю барабанів чи овочерізок на мільйони гривень.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

Він звернувся до очільників міст, чиновників місцевого самоврядування та всіх інших осіб, відповідальних за процедури закупівель в Україні.

"У суспільстві назріває дуже серйозне невдоволення вашими діями. Пов'язано це з пріоритетами, які ви обираєте під час здійснення закупівель. Усі ці історії про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладання бруківки, там, де вона не в такому жахливому стані, значною мірою дестабілізують суспільство", – написав Арахамія, нагадавши, що багато українців у таких непростих умовах продовжують донатити на армію.

Також він додав, що незадоволені такими діями й українські захисники, які дізнаються про скандальні закупівлі, перебуваючи на фронті.

Що може змінитися

За словами Арахамії, наразі в парламенті активно обговорюють ідею обмеження розпорядження коштами для здійснення закупівель.

"Але зупиняє нас лише те, що ми знаємо: коли ми це зробимо, ви почнете голосно кричати про "напад на децентралізацію", що "влада атакує місцеве самоврядування" та поширювати інші схожі меседжі. Саме тому я вирішив опублікувати цей пост. Вважайте це останнім попередженням", – заявив голова фракції СН.

Водночас він зауважив, якщо чиновники не зупиняться та не припинять витрачати кошти на предмети не першої необхідності, то парламент внесе законодавчі обмеження на період воєнного стану.

Що відомо про скандальні закупівлі під час війни

Наприкінці червня стало відомо, що управління освіти Дніпровської районної державної адміністрації в Києві завершило тендер на придбання ігрових конструкторів для укриттів та виділило на це майже 1 млн гривень. Ще 90 млн гривень вирішили витратити на ремонт їдальні в Олімпійському навчально-спортивному центрі. Крім того, у Києві вирішили закупити шкіряні барабани для укриттів на понад 890 000 гривень.

А нещодавно влада Києва здивувала новим тендером на 6 млн гривень. На ці кошти планують закупити саджанці для Деснянського району столиці.

Українці обурені такими діями влади. Такі витратні закупівлі під час війни провокують активні обговорення у суспільстві та невдоволення вчинками представників місцевого самоврядування.

Раніше ми писали про те, що "дочка" Нафтогазу вирішила закупити сотні сувенірів. А ще розповідали, що в Нафтогазі хочуть придбати каву для своїх співробітників на майже 1 млн гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.