Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не все є правдою – яким відгукам в інтернеті не можна довіряти

Такі коментарі вважаються більш чесними, але пишуться вони здебільшого після негативного досвіду

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Відгуки можуть бути субʼєктивні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Щоразу, коли українці збираються придбати якісь товари чи замовляти послуги, то більшість перевіряє відгуки в інтернеті. Все для того, аби убезпечити себе від невдалої покупки. Однак не всім коментарям можна довіряти, адже іноді вони просто неправдиві чи субʼєктивні.

Чи дійсно можна довіряти всім відгукам, пишуть Факти ICTV.

Сайти з оглядами товарів чи послуг — це не завжди незалежні ресурси. Вони співпрацюють з виробниками та отримують відсоток від продажів кожного разу, як хтось із користувачів робить покупку з їхнього сайту або використовує їхній промокод.

Виходить, що виробник платить їм за їхню роботу, аби вони привертали клієнтів, а ви отримуєте більш детальну інформацію про те, що купуєте.

А от відгуки, хоч і вважаються більш чесними, але пишуться здебільшого після негативного досвіду. В цьому випадку ігноруються будь-які позитивні враження, створюючи таким чином необ’єктивне враження про товар.

Не довіряйте лише одному ресурсу

  • Коли ви плануєте велику покупку, то важливо використовувати всі можливі ресурси. Не довіряйте лише одному сайту.
  • Порівнюйте конкурентів та звіряйтеся з характеристиками, вказаними на сайті виробника.
  • Шукайте відгуки на товар чи послугу, але ставтеся до них критично. Відгуки дадуть вам непогане враження про те, що з товаром не так, але про позитивні сторони вони не розкажуть.
  • Будьте прискіпливими.

Чи можна "виправдати" покупки, які ви не можете собі дозволити

Раніше ми писали, що навіть якщо у людини немає грошей, але вона продовжує робити покупки, аби підняти собі настрій, то в цей момент вона переживає відчай. Саме тому виділяється гормон довгого стресу – кортизол.

Аби позбутися цього стресу, зазвичай люди виправдовують свої покупки. В такий момент вони говорять, що це хтось підштовхнув їх до покупок, або в цьому винні якісь події та обставини.

Для того щоб зрозуміти, що у вас є залежність, ви маєте фіксувати кількість розчарувань. Якщо ви помічаєте протягом довгого періоду, що робите автоматичні дії під час психологічного занепаду, то варто зрозуміти, що щось іде не так.

Зазвичай після цього людина або звертається до психолога, або сама починає шукати відповіді на певні питання. Саме тоді в процесі пошуку відповідей на автоматичні дії, коли: "Я зробив і не зрозумів, чому", є багато стандартних помилок. Якщо ми побачили, що ми робимо це не вперше, то варто задуматися, – стверджує кризовий психолог Андрій Фоменко.

Раніше сайт Pro Гроші писав про 5 помилок, які не можна допускати в сімейному бюджеті. Також ми розповідали про лайфхаки, як навести порядок у сімейному бюджеті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.