Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скарби, що заховані у гаманці – які монеті українці можуть продати за 20 тис. гривень

Деякі навіть не підозрюють, що постійно носять копійки, за які знавці та колекціонери готові віддати великі гроші

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть за дорого продати старі монети

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть навіть не здогадуватися, що в їхніх гаманцях ховається справжній скарб. Адже там можуть бути монети, за які знавці та колекціонери готові заплатити великі гроші.

Фахівці з ресурсу "Монети-ягідки" розповіли про особливості дорогих копійок.

За які монети українці можуть отримати до 20 тис. гривень

Українці можуть вигідно продати старі монети номіналом 1 гривня. Деякі види таких копійок мають певні особливості, що роблять їх колекційними, і, відповідно, знавці готові заплатити за них великі гроші.

За даними фахівців, українці можуть отримати від 7 000 до 9 000 грн за монети номіналом 1 гривня 1995 року різновиду 1БАг. Зазначається, що ці копійки відрізняються гладким гуртом.

Знавці пропонують за монету 1995 року від 7 тис. гривень
Знавці пропонують за монету 1995 року від 7 тис. гривень
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Щодо монети 1 гривня 2001 року різновиду 1АДг, її можна продати за ціною до 5 000 гривень. Ця монета має особливість у вигляді гладкого гурту без написів.

Монети мають свої особливості, що і робить їх дорогими
Монети мають свої особливості, що і робить їх дорогими
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Варто зазначити, що ці 1-гривневі монети є рідкісними та цінними, тому фальшивомонетники часто намагаються їх підробити. Вони знімають написи на гурті з дешевшої монети 2001 року. Фахівці рекомендують перевіряти параметри монети. Оригінал має відповідати цим характеристикам:

  • ваг – 6,8 грама;
  • діаметр – 26 мм.

Українці можуть заробити ще більше за монети 1 гривня 1992 різновиду 1.1ААг. За них пропонують від 10 000 до 20 000 грн. Ці монети також мають гладкий гурт без напису.

Українці можуть отримати близько 20 тис. гривень за монету 1992 року
Українці можуть отримати близько 20 тис. гривень за монету 1992 року
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Фахівці зазначають, що на момент виготовлення цих монет ще не було інструменту для нанесення написів на гурт. Тому ці монети вважаються "незакінченими".

Відтак, українці мають можливість отримати значну суму грошей за продаж рідкісних видів 1-гривневих монет з особливостями, які зробили їх колекційними. Однак, слід бути обережними та перевіряти параметри монет для уникнення підробок.

Раніше ми писали, за які монети українці можуть виручити від 10 тис. гривень. Також ми розповідали про особливості нових монет, які присвячені бійцям Збройних сил України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.