Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

НАЗК направило до суду адмінпротокол щодо ексзаступника керівника ОП – що відомо

Тимошенко протягом 2022 року тричі безоплатно проживав у готельному комплексі Emili Resort, двічі з яких – разом з дружиною і сином

Фото: УНІАН, НАЗК. Колаж: Pro Гроші

Посадовець використовував повноваження у особистих інтересах

Фото: УНІАН, НАЗК. Колаж: Pro Гроші

Колишнього заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка запросили прибути для вручення протоколу про вчинення ним низки правопорушень. Однак він не з’явився.

Про це пише пресслужба НАЗК.

Посадовець використовував повноваження у особистих інтересах.

У чому звинувачують чиновника

Він підписав листа на адресу ДПСУ з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження. Однак НАЗК встановило, що справжньою метою виїзду за кордон підлеглого був приватний інтерес – оформлення віз Тимошенку та його сину.

Тимошенко протягом 2022 року тричі безоплатно проживав у готельному комплексі Emili Resort, двічі з яких – разом з дружиною і сином. У своїх поясненнях Тимошенко підтвердив, що дійсно користувався послугами готелю, проте не зміг надати підтвердження факту оплати проживання на понад 45 тис. грн.

Влітку 2022 року Тимошенко безоплатно використовував в особистих цілях легковий автомобіль Porsche Taycan. Виявлено обставини, які свідчать про штучне створення розрахункових документів з метою приховати факт безкоштовного користування транспортним засобом.

Також відомо про те, що:

  • загальна сума отриманих Тимошенком безкоштовних послуг з прокату вартісного авто склала 122 тис. грн;
  • загальна вартість отриманих Тимошенком у подарунок послуг склала понад 167 тис. грн. Такі його дії кваліфіковано як порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

За вказані порушення законодавства передбачена відповідальність у вигляді штрафу, а також можливе внесення особи в Реєстр корупціонерів.

На Кіпрі затримали ексзаступника банка Фінанси та кредит

У Кіпрі затримали ексзаступника голови правління банку Фінанси та Кредит. Він є спільником власника банківської установи Костянтина Жеваго й підозрюється у відмиванні понад 100 мільйонів доларів США. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, яке подало запит на його арешт.

Відомо, що наразі працівники Бюро готують необхідний пакет документів для екстрадиції затриманого з Республіки Кіпр в Україну.

Як зазначають ДБР, на основі зібраної ДБР доказової бази суд ухвалив рішення щодо утримання підозрюваного під вартою.

Раніше ми писали про те, що дружину Віктора Медведчука позбавили земель на березі річки Дніпро. Також сайт Pro Гроші писав, що СБУ наклала арешт на майно Дмитра Табачника, який ховається в Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.