Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Суд арештував землі одіозної Оксани Марченко – яка вартість нерухомості

Досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем здійснюється слідчими Бориспільського райуправління ГУНП

Фото: Офіс генпрокурора. Колаж: Pro Гроші

Досудове розслідування у цій справі наразі ще триває

Фото: Офіс генпрокурора. Колаж: Pro Гроші

Суд наклав арешт на земельні ділянки дружини лідера забороненої проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, куми президента РФ Володимира Путіна, Оксани Марченко. Їхня вартість становить понад 303 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Відомо, що за клопотанням Бориспільської окружної прокуратуру, судом було накладено арешт на:

  • земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га;
  • цілісний майновий комплекс – базу мисливства та спортивно-любительської ловлі площею 3021 кв м.

"Мова йде про земельні ділянки з майновим комплексом, що знаходяться у власності та користуванні товариств, фактичними кінцевими бенефіціарними власниками яких є дружина екснародного депутата – лідера забороненої в Україні партії ОПЗЖ, а також ексміністр доходів і зборів часів президента-втікача. Колишній міністр переоформив компанію-власника майна на третіх осіб", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз триває процедура прийняття арештованого майна Марченко в управління АРМА. Досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України) здійснюється слідчими Бориспільського райуправління ГУНП в Київській області.

Оксана Марченко і СБУ

Наприкінці квітня 2023 року Служба безпеки України арештувала частку дружини Віктора Медведчука в АТ "Запорізький завод феросплавів".

Вартість її корпоративних прав – а це 13,7% акцій підприємства – більше мільярда гривень. Ними Марченко володіла через чотири офшорні компанії.

Ще раніше за матеріалами СБУ вдалося вберегти від перепродажу акції ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. А.М. Кузьміна" в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії.

Підозра у держзраді

Взимку цього року Оксані Марченко повідомили про підозру у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Дружині проросійського політика Віктора Медведчука інкримінують фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Розслідування у цій справі ще продовжується.

Раніше ми писали про те, що дружину Віктора Медведчука позбавили земель на березі річки Дніпро. Також сайт Pro Гроші писав, що СБУ наклала арешт на майно Дмитра Табачника, який ховається в Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.