Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

НАТО допоможе Україні: чого очікувати від союзників

Росія продовжує бити по містах і селищах, а також цілеспрямовано знищує об’єкти критично важливої цивільної інфраструктури

Колаж: Pro Гроші

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нагадав, що Україна отримала батареї NASAMS

Колаж: Pro Гроші

Союзники по НАТО надають Україні необхідні системи озброєння та продовжать координувати створення багаторівневої системи протиповітряного захисту.

Про це під час пресконференції в Брюсселі за підсумками зустрічі Північноатлантичної ради з приводу вчорашніх вибухів у Польщі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Я вітаю той факт, що дедалі більше союзників і партнерів надають сучасні системи протиповітряної оборони для України. Ми мобілізуємо додаткову підтримку у різних системах захисту. НАТО надає системи для боротьби з дронами. Потрібні різноманітні системи, щоб забезпечити захист від крилатих ракет, балістичних ракет і дронів. Ми маємо створити багаторівневу систему протиповітряної оборони в Україні, і саме у цьому зараз союзники надають допомогу різними шляхами", — сказав керівник НАТО.

Також сьогодні відбудеться зустріч Контактної групи по Україні, під час якої союзники по НАТО та країни-партнери продовжать координувати надання військової допомоги Україні.

Протягом останнього часу ці зусилля були зосереджені на системах ППО, а особливо після того, як Росія почала атакувати українські міста та цивільну інфраструктуру кілька тижнів тому.

Як українці можуть допомогти збити російські дрони та ракети

Раніше ми писали, що в Україні створили застосунок для мобільних телефонів, який допоможе підрозділам ППО доповнити радіолокаційну інформацію про повітряну ціль, щоб потім її знищити.

Мобільна програма називається "єППО". Її вже можуть встановити власники смартфонів на операційній системі Android. Додаток доступний для завантаження на Google Play Маркет.

Тож тепер кожний українець може долучитись до протиракетної та протиповітряної оборони нашого неба.

Як працює додаток

Насамперед його потрібно встановити на свій смартфон та пройти авторизацію за допомогою "Дії". Після цього треба натиснути "Тест", щоб переконатися, що все працює, і бути готовими сповістити зенітників про побачену загрозу.

Алгоритм дій наступний:

  • ви побачили повітряну ціль, наприклад, крилату ракету чи дрон-камікадзе;
  • відкриваєте застосунок "єППО" на смартфоні;
  • вибираєте тип повітряної цілі;
  • направляєте смартфон у напрямку руху цілі;
  • натискаєте велику червону кнопку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як деокупація Херсона вплине на економіку України. Також ми розповідали, коли очікувати на повний крах Газпрому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.