Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Наслідує Гітлера". Зеленський пояснив, чим евакуація з Києва може допомогти Путіну

Президент переконаний, що російський диктатор домагається поширення паніки серед жителів великих міст

Колаж: Pro Гроші

Зеленський пояснив, чи буде евакуація з Києва

Колаж: Pro Гроші

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українці повинні самі вирішувати, чи потрібно їм евакуюватись з великих міст, таких як Київ чи Одеса.

Таку думку президент висловив у інтерв'ю французьким ЗМІ.

Він заявив, що у своїх діях російський диктатор Володимир Путін наслідує Гітлера. Зеленський пояснив, що Гітлер так само наносив удари по інфраструктурі Європи.

"Було бомбардування по інфраструктурі, життєво важливим пунктам, по електроенергії, водопостачанню, щоб у людей була паніка, щоб вони починали бігти. Коли у містах немає людей, їх легше повністю зруйнувати. А вже потім заходять військові. Тактика президента Путіна така ж брудна, як і тактика Гітлера, вона нам абсолютно зрозуміла і тому ми готові відстояти (свої території, – ред.)", – зазначив Зеленський.

На запитання журналіста, чи буде проводитися евакуація із Києва, президент України відповів, що це повинні вирішити самі жителі міста.

"Ми будемо триматись, у нас рабства немає. У нас демократичне суспільство. Коли люди хочуть поїхати, вони можуть собі це дозволити і це нормально", – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що держава повинна дати коридори і можливості для евакуації для тих людей, які хочуть поїхати.

"Але я вам точно хочу сказати, якщо місто буде порожнє, його дуже просто захопити. Це приклади і історичні, і приклади нашої держави. Всі зруйновані міста на Донбасі порожні. Людей або вбила російська армія, або вони їх знищили, або люди поїхали, бо були постійно під вогнем", – додав Зеленський.

Що відомо про ймовірність евакуації із Києва

Ще на початку листопада на фоні масованих атак РФ по українській енергетичній інфраструктурі про це заговорив мер столиці Віталій Кличко. Він закликав киян розглянути можливість тимчасового переїзду за місто через проблеми з електроенергією та заявив, що у столиці може відбутися блекаут.

7 грудня Кличко заявив, що для української столиці цієї зими можливий сценарій "апокаліпсису", якщо російські авіаудари по інфраструктурі продовжаться. Тому він знову закликав киян бути готовими до евакуації.

"Київ може втратити електроенергію, воду, тепло. Може статися апокаліпсис, як у голлівудських фільмах, коли через низьку температуру неможливо жити в будинках", – заявив мер Києва.

Кличко додав, що у столиці не вистачає пунктів незламності, щоб прийняти всіх 3,6 мільйона жителів міста у разі повних відключень.

Раніше ми писали, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, чи реальна загроза евакуації з Києва. В Укренерго також пояснювали, чи чекати евакуації цієї зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.