Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Буде масштабна евакуація? Кличко попередив, до чого готуватися через відключення світла

Столична влада не виключає, що киянам доведеться залишити місто через загрозу блекауту

Колаж: Pro Гроші

Кличко не виключає евакуації з Києва

Колаж: Pro Гроші

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян розглянути можливість тимчасового переїзду за місто через проблеми з електроенергією.

Про це Кличко сказав в ефірі телемарафону.

Мер столиці не виключає можливості повного блекауту в Києві без світла, води, тепла і зв’язку.

"Ми робимо все, щоб цього не відбулося. Але будьмо відвертими: наші вороги роблять все для того, щоб місто було без тепла, без електрики, без водопостачання... Ми не виключаємо (блекауту, – ред.). Ми прораховуємо різні сценарії для того, щоб витримати, щоб підготуватися", – повідомив Кличко.

Водночас, він закликав киян зробити запаси води, а також тримати зарядженими гаджети та повербанки. Крім того, в квартирі повинні бути запаси їжі та теплі речі.

Як Київ готується до відсутності електроенергії

Кличко повідомив, у столиці розгорнуть близько тисячі пунктів обігріву. Однак мер зауважив, що для міста з населенням у три мільйони цього буде недостатньо.

"Тому я також звертаюся до людей – на поганий сценарій, якщо у нас світла і водопостачання не буде, прорахувати, якщо у вас є родичі й знайомі в передмісті Києва, де є окреме водопостачання, пічка, тепло, щоб тимчасово там перебувати – будь ласка, домовтеся на випадок поганого сценарію, щоб ви могли провести деякий час у своїх друзів чи знайомих", – закликав Кличко.

Він зазначив, що у випадку надзвичайних ситуацій у під’їздах киян буде оприлюднено додаткову інформацію щодо місцезнаходження пунктів обігріву та бюветів. Мер також закликав киян заздалегідь дізнатися, де вони розташовані.

Кличко зауважив, що столична влада зараз обговорює різні сценарії. Один із найгірших – блекаут в зимовий період.

"Ми зробимо все, що від нас залежить, щоб такого сценарію не було. Але гарантувати на 100% ми не можемо, тому моделюємо різні ситуації і кожен з нас повинен бути підготовлений до цього", – підкреслив мер.

В Києві готуються до евакуації?

Столична влада планує евакуювати близько трьох мільйонів жителів у разі повного відключення електрики. Про це повідомив представник КМДА в коментарі The New York Times.

Він наголосив, що це станеться у випадку, якщо в системі енергопостачання відбудеться збій. Зокрема, якщо електрика повністю відключиться.

Як зазначає The New York Times, чиновникам повідомлять за 12 годин до ймовірного критичного становища. Після цього три мільйони населення, яке поки що залишилося у місті, вивозитимуть.

Раніше ми писали про те, що у двох районах Києва змінили алгоритми відключення світла. Також ми розповідали, чому в одному будинку відключають світло не всім.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.