Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Черговий скандал в ТЦК: військком разом зі спільницею викрали з бюджету приголомшливу суму

Розповідаємо про скандал, який трапився в Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на Харківщині

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні розкрили чергову корупційну схеиу в ТЦК

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За останній час достатньо велика кількість представників українських ТЦК та СП були спіймані правоохоронцями за злочинні дії, в тому числі і за корупцію. Точно такий же випадок трапився нещодавно на Харківщині.

Про це розповіли в Офісі Генеральної прокуратури України

Що відомо про незаконну схему збагачення

Як повідомили представники Генеральної прокуратури України, начальник одного із Харківських ТЦК та СП декілька місяців здійснював "бойові" виплати своїй знайомій, яка не мала ніякого відношення до Збройних сил України.

"Суть схеми полягала у включенні до особового складу особи, яка не проходила військову службу, з метою нарахування їй грошового забезпечення, премій та додаткових винагород нібито за безпосередню участь у бойових діях. На цю роль погодилась знайома начальника військкомату, яка фактично не виконувала функціональні обов’язки та не виходила на службу", — йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

За такі злочинні дії начальник Територіального центру комплектування та соціальної підтримки отримав підозру від відповідних органів за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України. Також підозру отримав ще один представник цього ж військкомату. У випадку, якщо їхня вина буде доведена в суді, то обидвоє можуть отримати по декілька років ув'язнення.

Зазначимо, що з березня 2022-го року по липень 2023-го з державного бюджету України було вкрадено 680 тисяч гривень.

Серйозні збитки для держбюджету через злочин представника ТЦК

Раніше ми писали про те, що на території Одеської області правоохоронці змогли затримати впливового офіцера, який через власні "методи 90-х років" завдав серйозних збитків державному бюджету України. Мова йде про заступника начальника ТЦК, який змусив військовослужбовців Збройних сил України будувати йому маєток замість того, щоб служити в армії. До того ж, самі військові за таке будівництво отримували зарплатню із державного бюджету. Орієнтовна сума, яку їм виплатили складає близько двох мільйонів гривень.

Зазначимо, що за цей злочин офіцер отримав підозру за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. Якщо ж його вина буде доказана в суді, тоді йому буде загрожувати ув'язнення на термін до 12 років.

Нагадаємо, раніше ми писали про викриття корупційної схеми нарахування "бойових" виплат. Також ми повідомляли про найпопулярніші корупційні схеми під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.