Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців просять обмежити використання мобільної функції – якої саме та навіщо

Мобільний інтернет створює навантаження на енергомережу, що має негативні наслідки в період відсутності електроенергії

Фото: Shutterstock. Колаж: Pro Гроші

Українців просять по-мінімуму використовувати мобільний інтернет

Фото: Shutterstock. Колаж: Pro Гроші

Українці поступово звикають до періодичних відключень електроенергії, адже розуміють необхідність відновлення енергомережі, яка сильно постраждала через масовані ракетні атаки Росії. Але не всі знають, що мобільним інтернетом також варто користуватися якомога менше.

Про це повідомляє видання РБК, посилаючись на коментарі операторів зв’язку.

Коли вимикають електрику, тимчасово може зникати мобільна передача сигналу. Українці залишаються не тільки без електроенергії, але й без зв’язку та інтернету. Громадян просять в такі моменти мінімізувати частоту використання мережі, щоб знизити навантаження на систему.

"Радимо по можливості зменшити споживання мобільного інтернету під час відсутності електроенергії, щоб зменшити навантаження на обладнання та енергоспоживання. Тоді воно зможе працювати довше, а люди в критичних ситуаціях не втратять зв’язок", – говорять представники телекомунікаційної компанії Lifecell.

У Kyivstar просять більше спілкуватися по SMS або в месенджерах, адже ці послуги апріорі споживають менше ресурсів мережі, ніж мобільний інтернет. Звичайно, намагайтеся під час віялових відключень не витрачати трафік на контент, який потребує його найбільше. До такого належить відеоконтент, автоматичне завантаження фото та відео у месенджерах тощо.

"Закликаємо клієнтів більш економно користуватись інтернетом, вимикати автозавантаження медіа, встановлювати низьку якість перегляду відео та інше", – уточнює керівниця пресслужби Vodafone Вікторія Рубан. А також рекомендує у випадку зникнення зв’язку перемкнутися на національний роумінг, щоб знайти іншого оператора, у якого мережа працюватиме краще.

Як довше зберегти заряд телефону

Нагадаємо, в Україні ввели стабілізаційні відключення за графіками НЕК "Укренерго", аби збалансувати роботу енергомереж. Найбільше від обмежень потерпають мешканці Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської, Сумської, Харківської та Полтавської областей, де відсутність електрики вже стає звичною щоденною справою.

В таких умовах потрібно стежити за рівнем заряду в смартфоні, щоб він не вимкнувся в найбільш непідхожий момент. Рекомендується заряджати гаджет лише коли позначка знаходиться в діапазоні 30-90%. Так можна довше підтримувати літій-іонний акумулятор у робочому стані. Також забороняється залишати телефон підключеним до зарядного пристрою на ніч, оскільки батарея швидше втратить експлуатаційні можливості.

До речі, сайт Pro Гроші з’ясував, які тарифи наразі діють в українських мобільних операторів на безлімітний інтернет. Ціни відрізняються, тож українці можуть обрати постачальника з найбільш прийнятними для себе пропозиціями.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні заборонили популярний алкоголь. Також ми повідомляли, що на українців чекає складна зима, і розповідали, що обов'язково має бути у квартирі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.