Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобілізація в Росії: військовозобов'язаним заборонили виїзд з країни з 9 січня

Українська розвідка дізналася, що РФ приховано закрила кордони для усіх придатних до служби

Фото: Міноборони РФ. Колаж: Pro Гроші

Росія готується до нової хвилі мобілізації

Фото: Міноборони РФ. Колаж: Pro Гроші

В Російській Федерації з 9 січня обмежили виїзд з країни військовозобов’язаним росіянам, в тому числі обмежено придатним до служби.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Наказ щодо обмеження виїзду з країни російська ФСБ надіслала до всіх прикордонних управлінь країни (у РФ прикордонники знаходяться в структурі ФСБ).

В тексті зазначено: "З 9 січня 2023 з 00 годин 00 хвилин прикордонним управлінням ФСБ Росії забезпечити обмеження виїзду за межі території Російської Федерації громадян, які мають висновок про готовність до військової служби з категорій "А", "Б" і "В"".

Для зазначених категорій громадян буде закрито можливість виїзду в усіх пунктах пропуску на всіх напрямках. При цьому, як випливає з тексту наказу, виїзд заборонять також громадянам категорії "В", тобто обмежено придатним до військової служби. Призовників, які належать до цієї категорії, звільняють від призову в мирний час, звільняють від військових зборів та зараховують до запасу.

Також у розвідці нагадали, що Росія готується до нової хвилі мобілізації. При цьому зазначалось, що головний акцент робитиметься на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку "поповнення" знадобиться близько двох місяців.

В Росії хочуть мобілізувати боржників

В рамках можливої нової хвилі мобілізації збройні сили в Росії збираються поповнити чоловіками, які заборгувати банкам за кредитами.

Банки самі шукатимуть клієнтів, які мають заборгованість, та повідомлятимуть їм про необхідність відвідати банківські відділення з документами. При чому мова йде саме про клієнтів-чоловіків.

Боржникам запропонують стати солдатами ЗС РФ, а в обмін на це росіянам обіцяють, що банки не будуть нараховувати штрафи за прострочення кредитів. Повістки чоловікам вручатимуть одразу у відділеннях банків. Пояснюється, що такі заходи "підвищать ліквідність російського банківського сектору".

Якщо ж клієнт банку виявиться впертим і відмовиться від співробітництва, то співробітник фінансової установи зробить відповідний відеозапис і викличе поліцію.

Раніше ми пояснювали, на чому базується прогноз голови української розвідки Кирила Буданова щодо війни з Росією. Також раніше у ЗСУ розповіли, скільки військ підготувала РФ для повторення повномасштабного наступу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.