Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Стосується кожного: у Росії вигадали, кого ще відправляти на війну в Україну

Деяким росіянам точно загрожує поїздка на фронт у 2023 році

Фото: Міноборони РФ, UnsPlash. Колаж: Pro Гроші

В Росії видаватимуть повістки боржникам

Фото: Міноборони РФ, UnsPlash. Колаж: Pro Гроші

В рамках можливої нової хвилі мобілізації в Росії збройні сили збираються поповнити чоловіками, які заборгувати банкам за кредитами.

Про це йдеться у листі Центробанку Росії.

Так, банки самі шукатимуть клієнтів, які мають заборгованість, та повідомляти їм про необхідність відвідати банківські відділення з документами. При чому мова йде саме про клієнтів-чоловіків.

Боржникам запропонують стати солдатом ЗС РФ, а в обмін на це росіянам обіцяють, що банки не будуть нараховувати штрафи за прострочення кредитів. Повістки чоловікам вручатимуть одразу у відділеннях банків. Пояснюється, що такі заходи "підвищать ліквідність російського банківського сектору".

Якщо ж клієнт банку виявиться впертим і відмовиться від співробітництва, то співробітник фінансової установи зробить відповідний відеозапис і викличе поліцію.

Росіяни готуються до нового масованого удару по Україні

Новий масований обстріл, за словами керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, може статися 6-7 січня, коли українці святкуватимуть православне Різдво.

"Ми розуміємо й, аналізуючи ситуацію, наступну ракетну атаку ми очікуємо в районі православного Різдва", — сказала Гуменюк.

Ще вона нагадала, що українцям у жодному разі не можна втрачати пильність щодня, адже у ворога ще є запас дронів, які вони використовують у нічний час, розраховуючи, що "вночі ми їх не бачимо".

Чи можуть українцям вручати повістки на вулицях

Закон "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не забороняє вручати повістки на блокпостах, вулицях та у громадських місцях. Як пояснив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, повістки вручають таким способом через те, що більшість наших громадян самостійно не відвідують військкомати.

Повістки можуть вручати:

  • територіальні центри комплектації та соціальної підтримки;
  • командири військових частин;
  • відповідні органи місцевого самоврядування;
  • керівники підприємств, установ, організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від підпорядкування та форми власності;
  • власники будинків особам, які там проживають;
  • безпосередньо посадові особи районного (міського) військового комісаріату.

Раніше ми розповідали, на яку ще країну може розпочати наступ Росія. Також ми писали, як в Україні братимуть на військовий облік жінок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.