Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Буданов попередив про мобілізацію в РФ: коли чекати на нову хвилю

Часткова мобілізація в Росії не закінчилася, а нова хвиля розпочнеться вже незабаром

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Буданов повідомив, коли в Росії розпочнеться нова хвиля мобілізації

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вже в першій половині січня 2023 році в Росії розпочнеться нова хвиля мобілізації.

Про це у своєму інтерв'ю розповів начальник Головного управління розвідки (ГУР) генерал-майор Кирило Буданов.

Мобілізація росіян

Російські підрозділи, які беруть участь у бойових діях під час війни проти України, відчувають серйозні проблеми з комплектуванням. Раніше в Росії була оголошена часткова мобілізація, яка нині продовжується. Однак російським терористам це не дуже допомогло.

"Виходячи з цього, вони зараз розглядають і вже ухвалили для себе рішення, щоб з 5 січня почати чергову хвилю мобілізації", — зазначив Буданов.

Як росіяни визначають, якою зброєю обстрілювати міста України

Атакувати ракетами українські мирні міста росіяни намагаються у світлу пору доби, а от запускати іранські дрони-камікадзе — вночі. Дрони росіяни використовують вночі, бо тоді українським військовим важче виявити небезпеку: літальні апарати видимі радіолокаційно, але збити їх стрілецькими засобами — кулеметами та зенітними гарматами фактично вже неможливо.

Чому росіяни йдуть на війну

Солдату-контрактнику з Москви після мобілізації виплачують близько 200 тис. рублів (більш як 1 тис. дол.) згідно з контрактом та додаткові 50 тисяч рублів (майже 372 долари) від мера Москви Сергія Собяніна. Вони таких грошей, мабуть, ніколи й не бачили, тому такі умови їх приваблюють.

Під час часткової мобілізації солдатами в Росії стали приблизно 300 тисяч осіб, з яких 150 тисяч вже навчаються на військових полігонах. Ще стільки ж призовників поповнили армію агресора безпосередньо на території України.

Мобілізацію в Росії скасовувати не будуть, адже окупанти використовують у війні проти України таку тактику – кидають у бій більше людей, сподіваючись, що вони зруйнують українську армію, яка поступається за кількістю військовослужбовців.

Раніше ми розповідали, у якій країні росіяни активно скуповують нерухомість. Також ми писали, які міста під загрозою ракетних обстрілів з боку Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.