Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ворог на кордоні: у ЗСУ розповіли, скільки військ підготувала РФ для повторення повномасштабного наступу

ЗСУ уважно спостерігають за ситуацією на кордоні з Білоруссю, де зараз відбуваються навчання російських військових

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує концентрувати війська на кордоні з Україною

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Наразі у Білорусі, Брянській та Курській областях РФ сконцентровано удвічі менше російських військ, ніж було в лютому 2022 року, коли окупанти наступали на Київ.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

За його словами, зараз у Білорусі та в прикордонних з Україною російських областях є 22 тисячі російських солдатів. Натомість у лютому 2022 році для наступу на Київ Росія залучала 45,5 тис. військових.

"Навіть у разі залучення всіх бойових білоруських військ — сухопутних та сил спеціальних операцій — спільне угруповання буде приблизно 30 тисяч. Це все одно менше за ті сили, що брали участь у повномасштабному вторгненні", — зазначив Громов.

Він додав, що ЗСУ уважно спостерігають за ситуацією на кордоні з Білоруссю. За інформацією Громова, зараз там відбуваються навчання російських військ на полігонах. За даними Генштабу, у Білорусі зараз до 11 тисяч особового складу й понад 400 одиниць озброєння та військової техніки.

"Росія вивезла з Білорусі всі запаси боєприпасів до артилерійських систем та РСЗВ, які створили в інтересах РФ напередодні нападу на Україну. А Мінськ має обмежені можливості щодо забезпечення боєприпасами наступального угруповання", — зазначив Олексій Громов.

Новий наступ на Київ

У тому, що росіяни таки спробують захопити столицю України, щоби реабілітуватися за свій провал навесні 2022 року, переконаний головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, активні наступальні дії росіяни можуть розпочати у період з січня по березень наступного року. Українська армія готується до зустрічі з ворогом.

"Ми зробили всі розрахунки — скільки нам потрібно танків, артилерії й так далі. Це те, на чому зараз потрібно всім сконцентруватися. Нехай пробачать мені солдати в окопах, але зараз важливіше зосередитися на накопиченні ресурсів для більш тривалих і важких боїв, які можуть початися в наступному році", — зазначив Залужний.

Він також додав, що у Москві навряд чи відмовляться від планів загарбати Україну, навіть якщо російська армія буде до цього не готова.

Раніше ми розповідали, яку ще країну планує загарбати Москва у разі успіху в Україні. Також ми писали про наслідки атаки дронами 30 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.