Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Литва допоможе відновити енергетику України — що може змінитися

Виробники електроенергії в Україні покривають більший відсоток потреб споживання, яке поступово зростає через похолодання

Колаж: Pro Гроші

Литовські енергокомпанії вже направили підтримку

Колаж: Pro Гроші

Україна продовжує відновлювати енергосистему, яка постраждала через агресію Росії. Литва за останні дні відправила нашій країні вантажівки з понад сотнею трансформаторів. Загалом партнери планують їх доставити 252 одиниці.

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

"За останні дні 6 вантажівок зі 114 трансформаторами було відправлено з Литви до України. Загалом Литва має намір поставити 252 трансформатори", — написав міністр у Twitter.

Литовські енергокомпанії вже направили підтримку на суму 3 мільйони євро на реконструкцію енергетичного сектору України. Ще 2 мільйони євро направляється зараз, додав Анушаускас.

Наслідки ракетних ударів 23 листопада

Раніше ми писали, що в Україні досі триває відновлення енергосистеми після сьомої масованої ракетної атаки по об'єктах критичної інфраструктури з боку Росії. Виробники електроенергії покривають майже 80% потреб споживання, яке поступово зростає через похолодання.

Внаслідок масованої ракетної атаки російських окупантів на Україну аварійно зупинилися енергоблоки Південноукраїнської атомної електростанції, що розташована у Миколаївській області. Також сталася зупинка блоків на Хмельницькій АЕС. В аварійний режим роботи переведено Рівненську АЕС.

У більшості громад області була відсутня напруга. Через це блоки Хмельницької атомної електростанції відключилися.

"Причина повного знеструмлення – масовані терористичні ракетні удари по об'єктах енергетики всієї країни", – повідомив Гамалій.

Подібна ситуація виникла й на Південноукраїнській АЕС. Про зупинення її роботи повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

"Південноукраїнська АЕС – аварійна зупинка енергоблоків", – розповів нардеп Гончаренко. Відключення сталося через зниження частоти мережі, тобто, оскільки у громадян немає живлення, електроенергію нікуди не можна подати.

Раніше сайт Pro Гроші писав, коли вдасться повернутися до планових відключень світла. Також ми розповідали, як обстріли критичної інфраструктури України вплинули на інші країни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.