Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Курс виросте у 10 разів? До якої криптовалюти варто придивитися уже зараз

Деякі аналітики вважають, що ринок криптовалюти поступово виходить із фази депресії, а це повинно налаштовувати вкладників на інвестиції

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Деякі крипти мають шанс сильно подорожчати

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

На ринку цифрових валют останні кілька місяців спостерігаються сильні спади – більшість токенів дешевшають і не поспішають відновлювати показники. Але деякі аналітики вважають, що фаза депресії скоро мине, після чого настане час відновлення криптовалютного ринку. Це дасть поштовх до росту тoкeнів вeликиx eкocиcтeм разів у 10.

Про це заявив кpиптoaнaлітик Jackis у соціальній мережі X (колишній Twitter).

Трейдер виділив чотири системи, на які варто звернути увагу, і закликав робити ставки саме на них. Він назвав такі криптовалюти, що мають шанси вирости в 10 разів після відновлення ринку:

  • Avalanche (Avax);
  • Solana (SOL);
  • Polkadot (DOT);
  • Arbitrum (ARB).

Щодо Avalanche, то за останні 7 днів ціна виросла на 12% і станом на 5 жовтня дорівнює 10,22 дол. Це блокчейн рівня 1, який функціонує як платформа для децентралізованих додатків і користувальницьких мереж. Вважається достойним конкурентом ефіріуму та прагне зіштовхнути його з п'єдесталу.

Ріст Solana становить 21% за останній тиждень. Ця криптовалюта є розробкою українця і довгий час демонструє хороші показники курсу. На початку жовтня актив коштує 23,24 дол. Реальна ринкова капіталізація дорівнює 9 млрд дол.

Polkadot опустився до 4 дол. і майже не сходить з позиції. За 7 днів токен зріс лише на 2,7%, але за місяць впав на 3,5%. Штучний інтелект на базі ChatGPT спрогнозував, що до кінця 2023 року вартість активу підніметься до 150 дол.

Криптовалюта Arbitrum котирується за 0,88 дол., але курс демонструє стабільний рух вгору. Токен функціонує на блокчейні Ethereum, але має вищу пропускну здатність і нижчі комісії.

Коли закінчаться всі біткоїни

Раніше ми розповідали, що видобуток флагманської криптовалюти скоро дійде до фінішу. Розробник біткоїна Сатоші Накамото встановив обмеження на кількість блоків, які можна майнити. Ліміт – 21 млн цифрових монет, а станом на 2023 рік 90% справи завершено. Іншими словами, невдовзі трейдери зможуть заробляти лише на транзакційних зборах.

За підрахунками, останнім роком видобутку біткоїна буде 2140. До того часу майнери зможуть додати всі блоки до блокчейну і повністю завершити процес. Відомо, що приблизно кожні 10 хвилин вдається збільшувати кількість блоків.

Звісно, вказаний рік є орієнтовним. Точність дати залежить від багатьох факторів, зокрема, швидкості видобутку. Але враховуючи той факт, що з кожним халвінгом винагорода для майнерів зменшується, то нові цифрові монети з часом буде все складніше отримати.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які криптовалюти найбільше просіли за вересень. Також ми повідомляли, що криптовалюта подорожчала на очах і розповідали, які монети стали вигідними цього тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.