Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розчарування інвесторів – які криптовалюти найбільше просіли за вересень

Минулого місяця криптовалютний ринок був відносно стабільним, але це не завадило деяким активам суттєво впасти в ціні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі криптовалюти сильно подешевшали за вересень

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вересень став для ринку цифрових валют неоднозначним. Біткоїн так і не зміг оговтатися від різкого падіння курсу в серпні, а деякі токени взагалі серйозно обвалилися, попри відносну стабільний стан індустрії. Цим вони принесли власникам новий головний біль та розчарування.

Сайт Pro Гроші розповідає, яка криптовалюта найбільше постраждала за вересень.

З рейтингу топ-100 найістотнішого падіння за місяць зазнала Gala. Її вартість впала на 18,28% станом на 2 жовтня. Наразі актив коштує 0,0151 дол., водночас із 28 вересня розпочалося дорожчання віртуальної монети. За останні 7 днів курс виріс на 12,13%, а за 24 години змінився на 40% у бік росту. Втім показник на 98% нижчий від свого історичного максимуму.

Коливання курсу Gala за місяць
Коливання курсу Gala за місяць
Фото: Coin Market Cap

Суттєво подешевшали такі віртуальні активи:

  • АреСоіn (APE);
  • Mantle (MNT);
  • Klaytn (KLAY);
  • Bone ShibaSwap (BONE);
  • Rollbit Coin (RLB);
  • Unibot (UNIBOT).

Вартість першої криптовалюти впала на13,5%, другої – на 13,3%. Недалеко опинився токен Klaytn, він за вересень обвалився на 12,96%.

Сильно здешевшала Bone ShibaSwap – майже на 30% за минулий місяць. Бурхливий інтерес гравців криптовалютного ринку напередодні запуску нетрадиційного блокчейн-проєкту Shibarium швидко згаснув, тож котирування впали до 0,82 дол. Так само негативна тенденція зачепила актив Rollbit Coin, він коштує на 23% менше.

Лідирує у цьому рейтингу токен телеграм-бота Unibot. Ажіотаж навколо нього тривав недовго, і станом на 2 жовтня курс обвалився на 40% порівняно з вереснем. Актив коштує 72,59 дол., тож інвестори втратили немаленьку суму коштів, особливо якщо тримали на рахунку велику кількість токенів.

Що відбувається з біткоїном на початку жовтня

Кінець вересня не став для флагманської криптовалюти поганим періодом, оскільки саме тоді почалося поступове зростання курсу. За 7 днів ціна піднялася на 8,18%. за 24 години – на 4,19%. Наразі біткоїн коштує 28 236 доларів, хоча нещодавно були дні, коли флагман дешевшав до рівня 25 000 доларів.

Коливання курсу біткоїна за 7 днів
Коливання курсу біткоїна за 7 днів
Фото: Coin Market Cap

Раніше ми розповідали, що, за прогнозами, BTC може вирости у ціні до 28 435 доларів станом на 13 жовтня. Причому це буде не короткострокова позиція, вона зафіксується і піде вище, перетнувши психологічний рубіж. Не виключено, що прогноз здійсниться трохи раніше.

Водночас аналітики рекомендують не піддаватися радісним настроям щодо дорожчання біткоїна. Висока активність на ринку здатна сколихнути котирування, і вони знову впадуть. Очікується, що до 31 жовтня ситуація може повернутися до вересневого стану, а курс опуститься до позначки 27 205 доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що NFT більше нікому не треба і розповідав, що спіткало ринок цифрового мистецтва у 2023 році. Також ми повідомляли, що могли собі дозволити власники біткоїна в різні роки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.