Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Криптовалюта подорожчала на очах – які монети стали вигідними цього тижня

Поки флагманська криптовалюта намагається стабілізувати курс, інші цифрові активи відчутно дорожчають

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найперспективніші криптовалюти, які подорожчали за тиждень

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

За останній тиждень виросли в ціні кілька криптовалют зі списку топ-100. Щоправда, головного активу – біткоїна – немає у переліку токенів, які порадували інвесторів дорожчанням. Максимальний показник росту курсу – 30%, що для ринку, на якому щодня відбуваються коливання, досить непогано.

Сайт Pro Гроші розповідає, які криптовалюти найбільше подорожчали за останні 7 днів і дали надію вкладникам на вигідну перспективу.

Ринкова капіталізація станом на 29 вересня дорівнює 1,1 трильйона доларів. За 24 години відбулося зростання на 2,4%. Флагманський біткоїн подорожчав всього на 2,2% і коштує 27 000 доларів. У рейтингу криптовалют, які найбільше подорожчали за тиждень, такі цифрові активи:

  • Pepe – 33,1% (0,000000812 дол.);
  • Compound – 22,54% (47,88 дол.);
  • Maker – 19,7% (1 550,93 дол.);
  • Curve DAO Token – 17,66% (0,521 дол.);
  • Chainlink – 16,09% (16,09 дол.);
  • Rollbit Coin – 14,6% (0,123 дол.);
  • Bitcoin Cash – 13,48% (236,5 дол.).

Високий заробіток на зміні курсу мали власники крипти Maker (MKR). Монети торгуються на централізованих біржах, одна з найпопулярніших – Binance. Активна пара для операцій – MKR/USDT. Також великі обсяги торгів здійснюють на біржах BTSE та Coinbase Exchange. Що цікаво, наразі вартість Maker на 75,25% нижча за свій максимум. Пік було зафіксовано 3 травня 2021 року на рівні 6 292 дол.

Також непогану тенденцію показують монети Bitcoin Cash (BCH). Ними найкраще торгувати на біржі DigiFinex у парі з USDT. Дві інші популярні платформи для здійснення операцій – MEXC та Deepcoin. Водночас за останні 24 години обсяги торгів зменшилися на 23,90%, що говорить про недавнє падіння ринкової активності. Максимальна ціна Bitcoin Cash була 20 грудня 2017 року – 3 785 дол.

Коли закінчаться всі біткоїни

Раніше ми розповідали, що головного флагмана криптовалютного ринку залишилося видобути зовсім мало. Розробник біткоїна Сатоші Накамото обмежив кількість монет, які можна майнити. Всього дозволяється добути 21 млн BTC, а станом на 2023 рік 90% справи завершено. Близько 19 млн активів вже отримано.

Як тільки майнери матимуть всі блоки, заробіток на видобутку припиниться. Відтоді залишиться тільки здійснювати транзакційні збори. Згідно з підрахунками, нові блоки додаються до блокчейну приблизно кожні 10 хвилин.

Враховуючи ці дані, а також беручи до уваги халвінг, який відбувається раз на чотири роки, експерти зробили висновок, що останнім роком майнінгу біткоїна буде 2140-й. Звісно, точна дата може змінитися залежно від швидкості видобутку. Але з часом отримання цифрових монет буде сповільнюватися та ускладнюватися.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Росія залишиться без глобальної криптобіржі та розповідав, хто повністю покине ринок РФ. Також ми повідомляли, яких змін варто чекати на криптовалютному ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.