Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без фудкортів, але з точками для підзарядки телефонів – якою буде головна ялинка Києва

Кличко пояснив, як прикрасять новорічне дерево у столиці в умовах війни та відключень світла

Фото: Realist.Online, Folk Ukraine. Колаж: Pro Гроші

Стало відомо, якою буде новорічна ялинка в Києві

Фото: Realist.Online, Folk Ukraine. Колаж: Pro Гроші

У Києві цього року встановлять символічну ялинку незламності, яку підсвітять гірляндами, котрі заживлять від генератора.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

Встановлять головну ялинку, як і зазвичай, на Софійській площі. Місто не витрачатиме коштів — новорічну красуню та прикраси для неї нададуть бізнес та меценати. Зокрема, бізнес надасть генератори, щоб підсвітити ялинку.

Якою буде головна ялинка країни

Цьогоріч вона буде штучною, 12 метрів у висоту, прикрашена енергоощадними гірляндами, які світитимуться від генератора.

Оздоблена ялинка буде прикрасами минулих років. 1 000 іграшок, а саме кулі синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів надасть компанія "Глобал Декор". Верхівку ялинки прикрашатиме герб України.

Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни.

Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі не буде.

Неподалік від генератора, який живитиме гірлянди на ялинці, планують встановити точки для підзарядки телефонів та інших гаджетів.

Яка ситуація зі світлом в Києві

Після семи масованих ракетних атак в столиці тривають аварійні відключення світла. Останні удари РФ спровокували відключення електроенергії на кілька днів. Станом на 30 листопада, ситуацію вдалося стабілізувати, однак атаки Росії можуть повторитися будь-якої миті.

Кличко пояснив, що вже за декілька тижнів дійсно можна відновити пошкоджену енергетичну інфраструктуру, яка живить столицю, у разі якщо не буде нових ракетних ударів.

Водночас, за його словами, відключення світла в столиці можуть тривати до весни. Адже навантаження на енергосистему зростає, а вона зараз дуже пошкоджена.

Щодо ймовірності евакуації зі столиці, Кличко говорить, що киянам треба бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі й до поганих. Він пояснив, що влада столиці дійсно має алгоритм дій на випадок евакуації з міста.

"Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси", – пояснив Кличко.

Раніше сайт Pro Гроші писав про скандал довкола інфографіки YASNO про новорічну ялинку. Також ми розповідали, які ТРЦ в Києві продовжують працювати під час відключень світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.