Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Інвестори непогано заробили: яка крипта найбільше подорожчала за тиждень

Тільки один цифровий актив з рейтингу топ-100 подорожчав наприкінці серпня, що говорить про деякий застій курсів дорожчих криптовалют

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі криптовалюти подорожчали у другій половині серпня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Аналітики визначили кілька токенів, які минулого тижня, з 21 по 27 серпня, найбільше подорожчали. Причому лише один віртуальний актив зі списку перебуває в рейтингу топ-100. Це може свідчити про тимчасовий застій курсів, а також про більшу увагу трейдерів до крипти з невеликою ринковою капіталізацією.

Про це пишуть експерти No Worries.

До найприбутковіших криптовалют минулого тижня віднесли такі активи:

  • Bone ShibaSwap (BONE);
  • SafePal (SFP);
  • ABBC Coin (ABBC);
  • tomiNet (TOMI);
  • Rollbit Coin (RLB).

BONE перебуває у рейтингу топ-100 криптовалют і змогла вирості в ціні на 19%. Звісно, вона не єдина з переліку подорожчала, але в інших токенів цей показник не перевищив 10%. Станом на ранок 29 серпня Bone ShibaSwap коштує 1,29 долара, ринкова капіталізація валюти – 316,64 млн доларів. Лише за 7 днів обсяги торгів перевищили 71,21 млн доларів.

Коливання вартості Bone ShibaSwap за місяць
Коливання вартості Bone ShibaSwap за місяць
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Курс SafePal виріс на 28,5% і становить 0,5 долара. ABBC подорожчала аж на 49,5% (0,053 долара), tomiNet – на 43,9% (3,13 долара), RLB – на 40,75% (0,19долара). Щодо останнього активу, то він тримається наміченого курсу — в липні злетів на 145%.

Глобальна ринкова капіталізація надалі втримується на рівні 1,05 трлн доларів. Домінує, очікувано, біткоїн, частка якого становить 48,3%. Слідом йде провідний альткоїн ETH з часткою 18,9%.

Скільки коштує майнінг біткоїна в Україні

Раніше ми розповідали, що аналітики дослідили вартість видобутку одного BTC у різних країнах світу, беручи до уваги витрати на електроенергію, хешрейт обладнання та складність майнінгу в мережі. Що цікаво, в Україні умови видобутку виявилися досить сприятливими у порівняні з частиною європейських держав.

У нас майнгінг одного біткоїна коштує 10 730 доларів.

Україна у списку країн, де найдешевше видобувати крипту
Україна у списку країн, де найдешевше видобувати крипту
Фото: CoinGecko

"Для видобутку потрібно в середньому 266 000 кВт-год електроенергії. Цей процес триватиме приблизно сім років, вимагаючи щомісячного споживання електроенергії близько 143 кВт-год", – йдеться в дослідженні.

Одні з найвищих показників – у Європі. Все через досить високі ціни на світло та газ, плюс недешеві комплектуючі для комп’ютера. Зате в Азії та Африці видобуток дуже вигідний, зокрема, в Лівані потрібно лише 266 доларів. Зауважимо, станом на 28 серпня один біткоїн коштує 26 015доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де в Україні можна розрахуватися криптовалютою. Також ми повідомляли про найдорожчі NFT в історії та розповідали, що автори змогли продати за шалені гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.