Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни ростуть щодня: які продукти подорожчали в Україні за останній місяць

Також є той перелік продуктів, які впали в ціні, однак їх не так багато

Колаж: Pro Гроші

Дорожче стали коштувати одразу кілька продуктів

Колаж: Pro Гроші

Протягом вересня в Україні значно подорожчали яйця, сало та свинина. Однак значно в ціні впали овочі.

Про це пише Держстат.

Порівняно із серпнем 2022 року, яйця подорожчали на 23,0% до 35,1 гривні за десяток, сало на 13,4% до 149,7 гривні за кілограм, свинина на 7,5% до 164,3 гривні за кілограм, яблука на 7,1% до 18,3 гривні за кілограм, рис на 4,3% до 58,5 гривень за кілограм, цукор на 4,1% до 35,6 гривні за кілограм.

На що впала ціна

Капуста подешевшала 39,7% до 18,6 гривні за кілограм, буряк подешевшав на 33,3% до 13,6 гривні за кілограм, картопля на 20,1% до 10,8 гривні за кілограм, морква на 18,5% − до 23,0 гривень за кілограм.

Крім того, гречана крупа подешевшала на 6,5%. Відтепер ви віддасте до 89,8 гривні за кілограм.

Як зміниться вартість овочів до кінця року

Як ми раніше писали, на українців до кінця року очікує підвищення цін на продукти. У Нацбанку передбачають дефіцит деяких овочів і фруктів через несприятливі погодні умови та недостатню кількість овочесховищ.

"По борщовому набору ми будемо мати збільшення на 25-30%, по парникових овочах — до 50%", – каже економіст Олег Пендзин.

Проте не всі овочі подорожчають одразу. Наприклад, ціна на картоплю буде триматися приблизно до лютого місяця. До того часу українці зможуть купувати продукт за старою ціною, адже його зараз вдосталь.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому в Україні дорожчає м'ясо та чого чекати від цін у жовтні. Також ми повідомляли, що товари в українських ТРЦ подорожчають ще суттєвіше.

Більше про ціни на продукти в Україні читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.