Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни ростуть кожного дня: скільки зараз коштують овочі та чому дорожчають

Розповідаємо, скільки вам доведеться заплатити грошей за певні продукти

Коллаж: Pro Гроші

Ціна зросла одразу на кілька типів овочів

Коллаж: Pro Гроші

Через дощі збір урожаю овочів уповільнився. А тому вони вже починають підніматися в ціні. Наприклад, вже вартість зросла на томати, цвітну та пекінську капусти.

Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes.

На найбільшому гуртовому ринку заходу України "Шувар", що у Львові, томати-сливки за 2 дні подорожчали з 27-28 грн/кг до 30 грн/кг.

Інші види томатів також піднялися в ціні. Зокрема, круглі томати з 28 грн/кг до 30-32 грн/кг, а помідори "Примадонна" вже по 25 грн/кг. Тепличні чорні та рожеві томати коштують 60 грн/кг.

Також подорожчав червоний кубовидний перець – з 60 грн/кг до 63 грн/кг, перець "Капія" – став дорожчим на 5 грн/кг і коштує 60 грн/кг. А от ціни на зелений та білі види перців залишилися на попередньому рівні 45 грн/кг. Також на місці вартість на огірки і кабачки – 48-50 грн/кг та 33 грн/кг відповідно.

Пекінська капуста подорожчала з 35-40 грн/кг до 40-43 грн/кг, цвітна капуста – з 45 до 50 грн/кг.

Як подорожчали продукти

Раніше ми розповідали, що борщовий набір став на 27% дорожчим, ніж у період до воєнного стану. Продукти для приготування національної страви зросли в ціні так:

  • цибуля – на 114%;
  • картопля – на 40%;
  • морква – на 48%;
  • м'ясо свинини – на 30%;
  • томатна паста – на 54%;
  • сметана – на 32%.

Читайте також наші матеріали про те, чому з початку повномасштабної війни помітно впали ціни на яблука та що відбувається з українським експортом зерна і якими будуть ціни на світовому ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.