Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на золото знову змінюються: про які ризики попереджають аналітики

Пояснюємо, чому золото почало різко дорожчати та що відбуватиметься далі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Золото станом на середину липня вже коштує 1 960 доларів за унцію

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ціна на золото у липні вже досягла позначки у 1 960 доларів за унцію. Тим часом аналітики переконані, що вартість золота продовжить зростати через низку причин.

Так, повідомляється, що наразі золото дорожчає через послаблення позицій долара та зниження інфляції у Сполучених Штатах Америки. Очікується, що на фоні цих процесів Федеральна резервна система відмовиться від посилення монетарної політики.

Фінансові аналітики вважають, що вже у липні Центральний банк США підвищить процентні ставки на 25 базисних пунктів цього місяця, тоді як трейдери зменшили прогнози на подальше підвищення ставок на 2023 рік.

"Інвестори чекають, коли надійдуть нові дані з США та звіти про корпоративні прибутки найбільших американських компаній, щоб отримати більше підказок про економіку", — йдеться у матеріалі видання Trading Economics.

При цьому, як свідчать дані, економіка Китаю зросла на 6,3% в II кварталі — нижче на 7,3% від очікувань аналітиків, тому влада країни, як очікується, вивільнить більше стимулів для підтримки зростання.

Чи варто українцям вкладатися у золото

За даними аналітиків, золото продовжує залишатися одним із найвигідніших способів примножити свій капітал.

"Якщо взяти період з березня 2022-го по березень 2023 року, то можна побачити, що тройська унція (вагою 31,1 г) подорожчала з 56 429 гривень до 70 876 гривень. Тобто, фактично ціна зросла на чверть", — розповідають експерти.

На їхню думку, цей дорогоцінний метал продовжить дорожчати, адже для цього є всі підстави.

Як самостійно добути золото

Віднайти його можна в комп’ютерах, ноутбуках і телефонах. Наприклад, золото міститься на поверхнях материнських плат, процесора, HDD (жорсткий диск), контактів мікрочипів.

Зрозуміло, що багато золота ви не отримаєте, можна зібрати максимум 1-2 грами з усіх компонентів ПК.

Раніше ми вже пояснювали, як українцям інвестувати у срібло, та розповідали про найпідхожіший для цього час. Також ми наводили приклади про те, як потрібно заощаджувати вже зараз.

Більше про інвестиції в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.