Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на кукурудзу знову змінюються — що відбувається на ринку зерна

Пояснюємо, що відбувається на ринку зерна в Україні та скільки зараз коштує кукурудза

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ціни на кукурудзу в Україні дещо змінилися

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ціни на зерно в Україні постійно змінюються, тому усім представникам агропромислового комплексу потрібно завжди тримати руку на пульсі того, що відбувається. Так у них буде можливість ефективно відреагувати на нові зміни, хоча на вартість зернових впливає багато факторів.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, скільки коштує кукурудза.

Що відбувається з цінами на кукурудзу

Станом на 27 вересня, як свідчать дані аналітичного порталу Tripoli.land, тонна кукурудзи коштує 3 796 гривень з ПДВ.

Цікаво, що з початком нового тижня ціни на кукурудзу змінилися. Так, ще 22 вересня тонна зернової культури коштувала 3 858 гривень.

Як змінювалися ціни на кукурудзу
Як змінювалися ціни на кукурудзу
Фото: Tripoli.land

Але вже у понеділок, 25 числа, вартість кукурудзи підвищилася до 3 828 гривень. Щоправда, вже сьогодні кукурудза дещо подешевшала, адже ціна знизилася до 3 796 гривень

Що буде з врожаєм зернових у 2023 році

Нещодавно міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський розповів, що цього року аграрії зберуть на сім мільйонів тонн зернових більше, ніж торік.

"Маємо непоганий урожай того, що ми вже зібрали влітку. Це озима пшениця, озимий ріпак, хороший урожай соняшника. Зараз також показує більше, ніж ми планували, врожаю сої", — сказав він.

Польща погрожує новим ембарго

Польський уряд вже заборонив ввозити українське збіжжя, а тепер планує запровадити заборону на інші продукти з України. Як пояснив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, ці дії відповідають національним інтересам країни.

"Має бути механізм співпраці, а поки його не буде, ми діятимемо так щодо всіх продуктів зі сходу, тому що інтереси польського аграрія є в наших національних інтересах, це для нас найважливіше", — сказав чиновник.

Він також зазначив, що за наслідки війни в Україні має відповідати Росія, а не польське сільське господарство. Таким чином польський уряд підтримує вітчизняних аграріїв.

Що відбувається між Україною та Польщею

Суперечка між країнами розпочалася з 15 вересня, коли Єврокомісія зняла заборону на імпорт українського зерна у країни Європейського союзу.

Очільнику польського уряду це не сподобалося, тому з 16 числа Польща дотримується ембарго на українське зерно. Польська сторона пояснює, що таким чином захищає інтереси своїх фермерів.

До Польщі приєдналися також Словаччина та Угорщина. Уряди цих країн теж погодилися з тим, що фермери потребують захисту від агропродукції з України.

Раніше ми розповідали, як Україна хоче вирішити "зерновий конфлікт". Більше про ринок зернових читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.