Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на кукурудзу і пшеницю знову змінилися: чому так сталося та яка вартість

Ситуація на ринку й досі залишається складною, а тому невідомо, чи зміниться в майбутньому щось на краще

Колаж: Pro Гроші

Роботу "зернового коридору" відновлено

Колаж: Pro Гроші

Котирування кукурудзи й пшениці почали активно знижуватися після заяв Росії про "повернення" до зернової угоди. Однак цінова ситуація на українському ринку не змінилася та залишається складною.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Водночас грудневий ф’ючерс Чикаго знизився на $0,56/бу, ціна на європейську пшеницю знизилась на €16,5/т, а на чорноморську — на $5,5/т:

  • грудневий контракт пшениці на Чикаго (ZWZ2) — $8,46/бу;

  • грудневий контракт пшениці на Euronext (EBMZ2) — €351,25/т;

  • грудневий контракт пшениці Black Sea (BWFZ2) — $319/т;

  • DAP Izov (11,5%) — $230-245/т.

Котирування кукурудзи теж показали зниження. Грудневий ф’ючерс на американську кукурудзу знизився на $0,10/бу, а на чорноморську на $4,75/т:

  • грудневий контракт кукурудзи на Чикаго (ZCZ2) — $6,97/бу;

  • грудневий контракт кукурудзи Black Sea (BWFZ2) — $269,5/т;

  • DAP Izov — $225-235/т.

"Питання продовження угоди після 22-го листопада та чи продовжиться саботаж російської сторони інспекцій суден, залишається відкритим", – йдеться в повідомленні.

Росія і "зернова угода"

Раніше ми писали, що Кремль оприлюднив таку заяву у суботу, 29 жовтня. Це рішення назвали відповіддю на те, що Україна нібито завдала "великої атаки безпілотниками" на флот Росії в анексованому Криму.

Водночас, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що докладе усіх зусиль, щоб робота "зернового коридору" продовжувалася, "попри те, що Росія вагається".

Зі свого боку, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна продовжить дотримуватися "зернової угоди" в межах домовленостей з ООН та Туреччиною.

У понеділок, 31 жовтня, з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вийшли 12 суден з 354,5 тисяч тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи.

У першій половині дня 1 листопада з українських портів вийшли ще три судна у межах "зернової ініціативи". Загалом після заяв Росії про призупинення участі в "зернові угоді" Чорним морем відправилися вже 15 суден.

2 листопада роботу "зернового коридору" відновлено. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

""Зерновий коридор" знову відкрито, як і раніше. Міністр оборони Росії Шойгу подзвонив міністру національної оборони (Туреччини) Акару і сказав, що відвантаження зерна триватиме, як і раніше, починаючи з 12:00 сьогодні", – сказав Ердоган.

Раніше ми пояснювали, що для України означає вихід Росії із зернової угоди. Також ми писали про те, як змінилися ціни на зерно після заяв РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.