Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи може відновитися зернова угода – про що домовилися Путін та Ердоган

Президенти зустрілися на прес-конференції в Сочі, де обговорили транспортування зерна Чорним морем

Фото: сайт президента Туреччини, Мінінфраструктури, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Президенти Туреччини та Росії провели прес-конференцію у Сочі

Фото: сайт президента Туреччини, Мінінфраструктури, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Сочі відбулася зустріч президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Володимиром Путіним. Напередодні глава Кремля заявляв, що "відкритий до переговорів". В ході зустрічі, зокрема, обговорили можливість поновлення "зернової ініціативи".

Про це стало відомо за результатами прес-конференції Путіна та Ердогана.

Диктатор заявив, що західні країни нібито "обманювали Росію, щодо гуманітарних цілей зернової угоди". Також зазначив, що "понад 70% вантажів надійшли до забезпечених країн, країн Євросоюзу", тому ні на які компроміси, буцімто через це, він піти не може.

"Нас просто змусили вийти з зернової угоди", – заявив президент РФ.

Натомість диктатор повідомив, що зможе повернутися до зернової угоди лише при умові виконання всіх умов, на яких наголошувало російське керівництво. Поки ж РФ готова допомогти власним зерном країнам Африки.

"Росія буде готова реанімувати зернову угоду і зробить це відразу, як тільки буде виконано всі зафіксовані домовленості", – наголосив Путін.

Разом з тим два президенти обговорили заплановане збільшення товарообігу між Туреччиною та Росією до $100 мільярдів на рік (зараз його розмір становить $62 мільярда), а також перехід на взаємні розрахунки в нацвалюті та створення газового хабу в Туреччині.

Життя у Росії перетвориться на квест

За заявою голови Офісу президента Андрія Єрмака наслідками війни проти України для росіян будуть зростання цін та падіння рубля. Життя ставатиме дедалі дорожчим для простого населення. Він зауважив, що за божевілля і злочини російського диктатора Володимира Путіна доведеться платити "простим росіянам".

"Зростання цін та падіння рубля – це відчутні для простих росіян результати фінансування їх диктатором війни та роботи санкцій проти економіки РФ... Війна ставатиме все дорожчою і життя у РФ, навіть після війни, для кожного росіянина повинне перетворитися у справжній квест", – написав Єрмак у своєму Telegram-каналі.

Голова ОП вважає, що розплата за війну має торкнутися і майбутніх поколінь росіян, на яких чекають бідність, відсталість та ізоляція.

Раніше ми повідомляли про слабке місце Путіна. Також розповідали чому пальне для країни-агресора скоро стане розкішшю.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.