Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Путін готує для росіян новий квест: за божевілля доведеться дорого заплатити

Єрмак пояснив, якими будуть економічні наслідки війни в Україні та хто їх відчує

Фото: сайт Кремля,  Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Росіяни відчують на собі падіння економіки РФ

Фото: сайт Кремля, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Війна ставатиме дедалі дорожчою для росіян. Її наслідками будуть зростання цін та падіння рубля, які відчують всі громадяни країни-агресорки.

Про таке заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram.

Він зауважив, що за божевілля і злочини російського диктатора Володимира Путіна доведеться платити "простим росіянам".

"Зростання цін та падіння рубля – це відчутні для простих росіян результати фінансування їх диктатором війни та роботи санкцій проти економіки РФ... Війна ставатиме все дорожчою і життя у РФ, навіть після війни, для кожного росіянина повинне перетворитися у справжній квест", – зауважив Єрмак.

Голова ОП вважає, що розплата за війну має торкнутися і майбутніх поколінь росіян, на яких чекають бідність, відсталість та ізоляція.

"Ми робитимемо все необхідне, щоб так і було. Бо у злочинах божевільного диктатора винен весь народ. Росія відчує біль, зокрема, економічний", – пообіцяв Єрмак.

Що відбувається з російським рублем

На початку 2023 року рубль зазнав втрати вартості приблизно на 25% відносно іноземної валюти. У серпні курс російської валюти вперше за останні 16 місяців зіткнувся зі значущим психологічним рубежем – 100,19 рубля за американський долар. Євро також зазнає підвищення і становить 109,2 рубля, а китайський юань, своєю чергою, зростає до 13,7 рубля.

У середу, 30 серпня, курс євро в ході торгів перевищив позначку 105 рублів. Через рекордний спад своєї вартості рубль став однією з найгірших валют, що розвиваються.

Вартість російського рубля майже удвічі зменшилася порівняно з піковим значенням, встановленим у червні минулого року. Причинами такого спаду називають:

  • війну в Україні;
  • санкції;
  • обмеження цін на нафту, які негативно позначаються на доходах від експорту.

Експерт російської інвесткомпаній "БКС Світ інвестицій" Дмитро Бабін вважає, що зниження курсу рубля може бути пов'язане із закінченням податкового періоду, оскільки це зазвичай призводить до зменшення пропозиції іноземної валюти з боку експортерів.

Раніше ми писали про те, що Росія завдала серйозних збитків через окупацію Криму. Також ми публікували найсмішніші меми та реакцію росіян на падіння курсу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.