Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія йде на дно? Чому пальне для країни-агресора скоро стане розкішшю

Протягом останніх місяців Російська Федерація намагається подолати дефіцит дизпального і бензину

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Росія може залишитися без бензину

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Росія, яка є одним з найбільших світових виробників нафти, сама зіткнулася з дефіцитом пального. Насправді це має досить вирішальне значення для збору врожаю. Особливо це стосується південних регіонів, але ситуація може погіршитися в найближчі місяці по всій території.

Про це пише Reuters.

Ринок пального у РФ постраждав одразу від кількох факторів, включаючи технічне обслуговування на нафтопереробних заводах, вузькі місця в інфраструктурі на залізницях і слабкий рубль, який стимулює експорт пального.

Протягом останніх місяців Росія намагається подолати дефіцит дизпалива і бензину. Для цього вони навіть розглядали обмеження експорту як останню спробу запобігти серйозній паливній кризі, адже вона є досить чутливою для РФ напередодні президентських виборів у березні.

"Рішення уряду скоротити субсидії для нафтопереробних заводів, ймовірно, погіршить доступність палива", – йдеться у повідомленні.

Регіональні нафтобази в південних регіонах Росії були змушені скоротити та призупинити продаж палива, а от роздрібні заправні станції були змушені обмежити обсяги продажу палива клієнтам.

"Бензину А-92 немає в роздрібному продажі в Краснодарському краї, Адигеї та Астрахані, майже немає бензину А-95 і дизельного пального", — сказав один із трейдерів на півдні Росії.

Інший трейдер повідомив, що дизпаливо не продається на нафтобазах, а на роздрібних ринках його немає вже другий тиждень поспіль у всій Самарській області.

А от віцепрем'єр-міністр Росії Олександр Новак заявив, що дефіциту пального в країні немає.

Що відбуватиметься з цінами на пальне в Україні взимку

Все частіше українці чують, що ця зима буде важкою, адже існує ризик повторних відключень електроенергії. Тому вже зараз багато людей купують генератори, що працюють від пального.

Аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко каже, що робити точні передбачення про ціни та попит на пальне взимку ще зарано. Але варто починати готуватися до зимового періоду вже зараз.

Також наразі можна припустити, що якщо великого попиту на пальне не буде, ціни на нього залишаться стабільними. Проте слід враховувати інші фактори, які можуть вплинути на вартість пального до настання зими.

Більше про те, які зміни на ринку пального варто очікувати українцям протягом майбутнього опалювального сезону, читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, як українцям краще сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху. Ще ми писали про те, для яких видів транспорту українцям не потрібне водійське посвідчення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.