Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заробіток без ризику: де підлітку можна отримати гроші й уникнути шахраїв

Зверніть увагу, що підлітки можуть працювати лише після письмової згоди одного батьків дитини

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Підлітки можуть заробити гроші різними способами

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Кожен підліток хоче мати власні гроші, а тому вже у віці 14-15 років деякі діти починають шукати собі роботу. Насправді варіантів може бути чимало. Однак треба взяти до уваги кілька нюансів.

Про це розповідає сайт Pro Гроші.

До 16 років діти мають працювати лише після письмової згоди одного батьків. Також вони можуть виконувати легку роботу, що не шкодить здоров’ю. Робочі години не повинні перевищувати 24 год на тиждень.

Яку можна знайти роботу

Для початку варто взагалі зрозуміти, чим би дитина хотіла зайнятися. І лише після цього варто шукати роботу.

Найпростіший варіант – розпитати знайомих, чи їм на роботу не треба помічників. Це можуть бути:

  • продавці квасу;

  • кур'єри;

  • помічники на кухню в ресторані;

  • промоутери.

Оплата за таку роботу дуже відрізняється у кожному місті й залежить від середньої на ринку.

Якщо дитина любить тварин, то може за гроші вигулювати невеликих собак. Найкраще для цього розклеїти оголошення у своєму мікрорайоні й знайти клієнтів серед місцевих.

Також якщо у вашої дитини гарні знання, то вона навіть може спробувати себе у ролі репетитора для дітей меншого віку.

Ще досить популярним варіантом заробітку зараз є робота онлайн, наприклад:

  • модератор сайту;

  • редактор фото;

  • адміністратор онлайн-магазину;

  • шифрувальник аудіо-файлів.

Також зверніть увагу, що варто досить обережно підходити до вибору роботи для підлітка, адже на шляху може бути чимало шахраїв. Саме тому вакансію краще підібрати з батьками, або взагалі лише за рекомендацією знайомих.

Як кишенькові гроші впливають на дитину

Раніше ми вже розповідали вам про те, що насправді гроші – це один зі способів взаємодії зі світом. А кишенькові кошти – це тренажер, який вчить поводитися з ними.

Саме тому батькам важливо зрозуміти, що чим раніше дитина навчиться поводитися з грошима, то тим краще у неї будуть навички для майбутнього дорослого самостійного життя. У випадку, якщо не отримати цей практичний досвід змалечку, то треба буде його набувати у дорослому житті. Однак памʼятайте, що ціна помилки в такому віці буде значно вищою.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації про фінансове виховання вашої дитини ви зможете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Як навчити дітей заробляти

Раніше у коментарі сайту Pro Гроші засновник соціального проєкту "Сімейний Бюджет", партнер iPlan.ua Любомир Остапів розповів, що у молодшому віці, 6-10 років, батьки мають пояснити дитині, навіщо потрібні гроші.

Варто допомогти розібратися малечі, як потрібно заощаджувати кошти на різні цілі, наприклад, на іграшку або враження. Після цього у дитини постає питання: "Де ж взяти гроші на мої цілі?". Потім батьки можуть дати ідеї заробітку, або ж самі запропонувати дитині роботу.

Більше про це ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, коли слід оформити першу банківську картку для дитини й чого навчити насамперед. Крім того, дізнавайтеся, що треба робити з першими заробітками та коли і як загалом починати розмови про фінанси з дітьми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.