Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зміна глави НБУ. Бізнес назвав 5 очікувань від Андрія Пишного

У Європейській Бізнес Асоціації розповіли про сподівання на першочергові кроки нового очільника центробанку

Фото: Андрій Пишний, Wikipedia. Колаж: Pro Гроші

Бізнес назвав очікування від нового глави НБУ

Фото: Андрій Пишний, Wikipedia. Колаж: Pro Гроші

Бізнес-спільнота назвала п'ять першочергових кроків, яких очікує від нового Голови Національного банку України Андрія Пишного.

Про це йдеться на сайті Європейської Бізнес Асоціації.

Виконавча директорка ЄБА Анна Дерев'янко наголосила, що бізнес сподівається на збереження стабільних макроекономічної та фінансової ситуації, а також на те, що інфляція буде керованою, а курсова політика – прогнозованою. Водночас, зі свого боку, спільнота розраховує на регулярний діалог з новим очільником НБУ.

П'ять головних очікувань бізнесу

  1. Збереження інституційної незалежності НБУ, без втручань у політику регулятора та без відкату назад розпочатих у фінансовому секторі реформ.
  2. Задля забезпечення відновлення та розвитку української економіки – збереження макроекономічної стабільності, продовження послідовної монетарної політики. Так, ситуація, з військовою агресією рф та коронавірусом продемонструвала, що фінансова і банківська система, зокрема, є добре підготовленими. А прозорий, стабільний та конкурентний фінансовий сектор – важлива складова економічного зростання країни.
  3. Поступова збалансована валютна лібералізація, збереження стійкої позиції у спільноті європейських центробанків, досягнутих попередньою командою.
  4. Продовження європейської інтеграції, зокрема гармонізація з європейською фінансовою банківською системою.
  5. Продовження відкритого діалогу та врахування потреб бізнесу під час оновлення регуляторних та законодавчих норм.

Зміна глави Нацбанку

Після того, як глава НБУ Кирило Шевченко подав заяву на звільнення 4 жовтня, стало відомо, що Нацбанк може очолити керівник Ощадбанку Андрій Пишний.

7 жовтня відбулося голосування у Верховній Раді, під час якого Пишного затвердили на нову посаду. Народні депутати проголосували за його кандидатуру, яку особисто зареєстрував президент Володимир Зеленський.

Свій голос за призначення Андрія Пишного віддали 290 нардепів. Тож з 7 жовтня він офіційно став новим керівником Національного банку України. Зазначимо, що Пишний протягом шести років був головою правління Ощадбанку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Шевченка офіційно звільнили з посади глави НБУ. Також ми повідомляли, що голові НБУ Кирилу Шевченку повідомили про підозру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.