Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зловити успіх "за хвіст": найпопулярніші бізнес-ідеї для підприємців під час війни

Бізнесмени-початківці мають перед собою великий спектр діяльності, яка затребувана під час війни

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українцям доступні різні варіанти відкриття власної справи

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Український бізнес потрібно розвивати навіть в умовах війни з різних причин: для перезавантаження економіки, збільшення робочих місць, задоволення попиту в різних сферах, виплати заробітних плат працівникам тощо. Оскільки за більш ніж 9 місяців війни чимало підприємств заморозили роботу або взагалі закрилися, наразі існує потреба у створенні власного бізнесу малими та середніми підприємцями.

Більшість людей, попри бажання, зупиняє страх, що їхня справа не вигорить, але якщо є мотивація, ведення бізнесу для початківців не стане каменем спотикання. Головне – знати заздалегідь, яка робота має всі шанси стати прибутковою в поточних умовах.

Сайт Pro Гроші розповідає, на яких ідеях варто зупинити увагу під час вибору сфери діяльності.

Топ бізнес-ідей, які точно не стануть провальними

Раніше, думаючи про можливі варіанти, чимала кількість охочих зупинялася на гастросфері. Дійсно, в Україні одне з перших місць займав цей напрям. Підприємці-початківці чомусь вважали, що ще одна кав'ярня чи магазинчик на вулиці, де цих приміщень і так десятки, обов'язково стане прибутковою. Але сьогодні ідея вже не витримує конкуренції з низкою інших варіантів, які миттєво увірвалися у список та найближчим часом не планують його покидати.

  • Виготовлення продуктів харчування тривалого зберігання

Особливо актуально в умовах періодичних відключень електроенергії. Українці масово скуповують їжу, що може зберігатися довше, та роблять стратегічні запаси на випадок блекауту. Плюс подібна продукція також потрібна військовослужбовцям. І навіть після закінчення війни подібні товари будуть швидко зникати з прилавок, бо українці, навчені минулим, купуватимуть консерви на випадок непередбачуваних обставин.

  • Будівництво бомбосховищ

Україна на власному досвіді переконалася у важливості будівництва захисних споруд. Йдеться як про модернізацію вже наявних приміщень, так і проєктування нових житлових будинків. Інвестиції у будівництво бомбосховищ навряд чи припиниться після закінчення воєнних дій, тож ринок дозволить втілити у життя проєкти різного призначення. Зокрема захисні споруди для приватних будинків, житлових комплексів, громадських місць, на великих підприємствах тощо. Справа потребує інноваційного підходу та максимальної якості реалізації.

  • Послуги логістики

У 2022 році Україна досягла значного результату на міжнародній арені – стала кандидатом у члени Європейського Союзу. Новий статус відкриває чимало можливостей для бізнесу у сфері логістики, яка переживає не найкращі часи через закриття кордонів і повітряного простору, заблоковані порти. Сектор потребує свіжих поглядів на побудову нових ланцюгів постачання та маршрутів, зокрема за допомогою автомобільного транспорту. А щоб залучати іноземних партнерів, робота повинна здійснюватися згідно з екологічними нормами ЄС. Тож бізнес буде непростим, проте дуже цікавим та перспективним.

  • Будівництво житлової та соціальної інфраструктури

На жаль, війна принесла чимало руйнувань цивільний інфраструктурі. Уряд розробляє план допомоги та підтримки українців, які втратили житло через активні бойові дії. Наявність фінансування – вже хороший старт для власної справи у цій галузі. Наприклад, можна здавати в оренду будівельну техніку, постачати необхідні для роботи матеріали та інструменти, займатися підрядною діяльністю чи будувати тимчасове житло для переселенців. Попит на послуги постійно зростатиме, і після війни можливостей для реалізації планів буде ще більше.

  • Блокчейн-технології для захисту інформації

Справа нелегка у заснуванні та потребує спеціальних знань, але сфера в сучасному світі дуже затребувана та перспективна. Завдяки технології блокчейн інформація може зберігатися максимально конфіденційно, а доступ шахраїв та злочинців до баз даних повністю унеможливлюється. ІТ-спеціалістів, які вміють розробляти й впроваджувати технології, наймають на роботу як фрилансерів, тож створення компанії з такими працівниками – чудова можливість побудувати успішний бізнес.

  • Реабілітаційні послуги для цивільних та військових

Дуже відповідальний напрямок, адже мова йде про індивідуальну роботу з людьми, які потребують медичної, психологічної чи соціальної допомоги. Як варіант – можете відкрити центр реабілітації або ж організувати психологічні консультації для військовослужбовців і людей, які постраждали від війни. Звісно, на роботу потрібно брати лише кваліфікованих фахівців, що мають досвід роботи у галузі.

Українська влада підтримує молодий бізнес

Розуміючи потребу бізнесменів-початківцям мати кошти на етапі відкриття власної справи, український уряд створює програми підтримки, якими забезпечує доступ всіх охочих до державних грантових нарахувань. Попри попередній досвід чи наявність вмінь і навичок, кожен може взяти участь у програмі, маючи бажання та бізнес-план.

Зокрема найбільш популярними наразі є грантові програми для відкриття підприємств з перероблювання, аграрного господарства, малих стартапів тощо. Варто розуміти, що отримання грантових коштів означає – ви матимете певні зобов'язання перед державою, яка дала фінанси та хоче отримати результат від підприємця у вигляді успішної та прозорої діяльності.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що потрібно знати про факторинг. Також ми повідомляли про топ найбільш стійких рітейл-компаній України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.