Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заборона на рекламу: якою темою більше не можна дошкуляти українцям

Вже у жовтні в Україні запрацюють правила, які забороняють демонструвати громадянам деяку рекламну продукцію

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні поменшає реклами азартних ігор

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Сьогодні ми вже звикли бачити рекламу у найнесподіваніших місцях. Наприклад, азартні ігри можуть рекламуватися не тільки в інтернеті, а навіть на одягу. Однак незабаром ситуація з такою рекламою в Україні може змінитися. Усе тому, що з 2 жовтня 2023 деяку рекламу, яка просуває азартні ігри, заборонять.

Про це повідомляє Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАЇЛ).

Яку саме рекламу більше не показуватимуть в Україні

Зазначається, що під обороною опиниться будь-яка реклама азартних ігор у пресі, на бордах, банерах, у відео і так далі. Заборона поширюватиметься, якщо реклама відповідатиме хоча б одній із наступних умов:

  • у рекламі азартних ігор залучені особи, яким ще не виповнилося 21 року, навіть якщо учасники реклами – фотомоделі;
  • реклама азартних ігор формує думку, що виграти в азартну гру нібито легко, і що участь в азартних іграх може стати джерелом доходу чи альтернативою роботі;
  • є продукт (продакт-плейсмент) азартних ігор;
  • рекламуються організатори азартних ігор, торгові марки та інші об'єкти права інтелектуальної власності без наявності ліцензії на провадження відповідного виду діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

Заборона на продаж нерухомості та автівок

Такі обмеження планують запровадити для громадян, які опинилися у Єдиному реєстрі боржників. Так, людина не зможе продати, наприклад, квартиру, будинок або автомобіль, допоки повністю не розрахується з боргами.

При цьому не враховуватимуться причини, через які українці потрапили до Єдиного реєстру боржників. Заборону застосовуватимуть до усіх боржників.

Цигарки та алкоголь продають по-новому

У перший день осені в Україні запрацювали обмеження на продаж алкоголю та цигарок у точках безмитної торгівлі.Так, наприклад, до скасування воєнного стану українськими цигарками не торгуватимуть у зонах дьюті-фрі. А у точках безмитної торгівлі значно обмежать продаж алкоголю та закордонних цигарок

Крім того, уряд планує переглянути вартість алкогольних напоїв. Очікується, що мінімальні ціни зростуть:

  • на горілку та лікеро-горілчані вироби: на 14,0 – 19,41%;
  • віскі, ром та джин: на 6,5 – 6,6%;
  • коньяк, бренді: на 12,3 – 29,1%;
  • вина з додаванням спирту, ігристі: на 7,1 – 13,3%.

Зі змінами погоджуються й учасники ринку, які вже давно натякали, що зараз мінімальні ціни не покривають їхні операційні витрати.

Раніше ми розповідали, які рекламні ролики з 2000-х зараз соромно згадувати. Також ми писали, де купують рекламу українські бренди.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.