Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не просто хайп: хто і як заробляє на собаці на ім'я Патрон

Розповідаємо, як псу Патрону вдається заробляти гроші та хто йому у цьому допомагає

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Як пес Патрон "заробляє" гроші своєю роботою

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Пес Патрон — найвідоміший собака зараз у всій Україні. Тварина стала знаменитою під час повномасштабної війни, бо допомагає українським саперам розміновувати поля, будівлі, вулиці міст від російських снарядів. Патрон став першим собакою в історії з титулом "Пес доброї волі" від UNICEF, а навесні 2022 року чотирилапого медаллю "За віддану службу" нагородив президент України Володимир Зеленський.

Зараз пес Патрон вже настільки відомий, що в магазинах продають мʼякі іграшки з ним, на різних товарах зʼявилися його зображення. Видання Forbes дізнавалося, кому належать права на зображення найвідомішого собаки України та хто заробляє на бренді "Пес Патрон".

Ялинкові прикраси, цукерки, амуніція для домашніх тварин — хто і як заробляє на зображенні пса Патрона

Авторськими правами володіє фірма "Патрон не спить", яку створили у серпні 2022 року. Як свідчать дані YouControl, кінцевою бенефіціаркою і генеральною директоркою фірми є Юлія Гребеньовська.

Угоди з цією компанією вже підписала кондитерська фабрика Lukas, що займається виробництвом глазурованих цукерок Patron.

З компанією співпрацює також виробник іграшок WP Merchandise, випускаючи мʼякі іграшки, подушку і фетрову сумку із зображенням коміксу Патрона.

А ще компанія "Зробив тато", яка відома створюваними нею ялинковими прикрасами.

А, наприклад, виробник товарів для тварин Collar, як розповіла керівниця секції із роботи з партнерами компанії Анастасія Юдіна, про співпрацю домовився безпосередньо з власником собаки Михайлом Ільєвим, начальником частини піротехнічних робіт ГУ ДСНС Чернігівської області. Collar реалізувала лінійку амуніції для домашніх тварин HERRRO.

Благодійність і не тільки: куди витрачаються зароблені Патроном гроші

За словами Юлії Гребеньовської, усе, що заробляє пес Патрон, віддається на благодійність. Тобто, компанія "Патрон не спить" абсолютно не заробляє нічого від продажу авторських прав.

Наприклад, Collar надсилає ліцензійний прибуток до фонду допомоги тваринам UAnimals. Як розповіла директорка з партнерства та фандрейзингу цієї організації Валентина Тарковська, UAnimals отримав "від Патрона" майже 1 млн гривень. Кошти перерахували компанія Collar та служба таксі Uklon, яка залучала собаку до благодійної акції.

У WP Merchandise Forbes зазначають, що більшу частину зароблених коштів віддадуть на допомогу саперам та тваринам.

"За умовами контракту, ми не можемо розголошувати цю інформацію", – зазначила у розмові із журналістами директорка з маркетингу WP Merchandise Ірина Тіміна.

Цікаво, що компанія "Зробив тато" розміщує зображення собаки на іграшках безплатно, за домовленістю із "Патрон не спить". Проте, як каже співзасновниця компанії Марія Гром, 10% прибутку вона переказує ЗСУ.

Крім цього, Укрпошта випустила марку із зображенням Патрона. Як повідомляють у пресслужбі оператора, маржу з продажі перерахували на благодійність, за п’ять місяців було переказано 16 млн гривень.

Частину коштів витратять на придбання спеціального авто для розмінування. Ще частину вже віддали на закупівлю вакцин, кормів та будок для притулків і центрів захисту й реабілітації тварин. Серед таких притулків – Best Friends у Макарові, Gostomel Shelter у Гостомелі та "Щасливий пес" у Кропивницькому.

В макарівському притулку зазначали, що за отримані від Укрпошти кошти вдалося придбати для тварин їжу, вакцини та ліки.

Раніше ми розповідали, як завжди дешево їздити на таксі в Україні. Також ми писали про найсмішніші курйози про дорогий бензин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.