Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Є одна умова: як платникам податків повернути помилково сплачені гроші

У податковій пояснили, за яких умов це можливо та що у такому разі робити українцям

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Повернути гроші можна як на відкритий рахунок, так й готівкою

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Бувають випадки, коли платники податків помилково сплачують більше коштів до бюджету, аніж потрібно. Однак тут виникає питання: "Чи можливо повернути надміру сплачені гроші на рахунки небанківського надавача платіжних послуг?".

Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області

Що потрібно для того, аби повернути кошти

У такому разі платнику податків необхідно подати відповідну заяву про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань у довільній формі, в якій потрібно зазначити напрям перерахування коштів. Його можна здійснити на:

  • рахунок платника податків у банку, небанківському надавачу платіжних послуг;
  • єдиний рахунок (у разі його використання);
  • погашення грошового зобов’язання та/або податкового боргу з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, незалежно від виду бюджету;
  • повернення у готівковій формі коштів у разі відсутності у платника податків рахунку в банку, небанківському надавачу платіжних послуг.

Також повернути надміру сплачені кошти можуть й платники податків, у яких є відкритий рахунок у небанківського надавача платіжних послуг. Для цього потрібно лише вказати реквізити цього рахунку.

"Важливо, що у разі наявності податкового боргу у платника податків, повернення помилково та/або надміру сплаченої суми грошового зобов’язання проводиться лише після повного погашення такого боргу", – йдеться у повідомленні.

Хто може не платити податок на землю у 2023 році

Йдеться про:

  • осіб з інвалідністю I та II групи;
  • осіб, які виховують трьох і більш дітей віком до 18 років;
  • пенсіонерів (за віком);
  • ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";
  • осіб, визнаних законом постраждалими в результаті Чорнобильської катастрофи;
  • на період дії єдиного податку четвертої групи власників земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачів при передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

Раніше ми розповідали, кого з українців звільнять від сплати податку на нерухомість. Також ми писали, за які авто потрібно сплачувати податок у 2023 році. Більше про податки в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.