Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Війна не стала на заваді: як родинна фірма Сергія Бубки працює з окупантами

Компанія, що займається постачанням пального, продовжує працювати на тимчасово окупованих територіях та продавати свій товар терористам

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Родинна компанія українського легкоатлета Сергія Бубки продовжує працювати з терористами

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато українських та міжнародних компаній після 24 лютого 2022 року припинили своє співробітництво з росіянами та пішли з їх ринку. Однак деякі підприємства досі продовжують працювати з державою-терористкою та отримувати від неї прибуток. Однією з таких компаній стала українська фірма "Монблан", яка належить братам Сергію та Василю Бубкам й займається постачанням пального.

Про це йдеться в матеріалі видання Bihus.Info.

Як фірма співпрацює з окупантами?

Родинна компанія "Монблан" продовжує працювати на тимчасово окупованих територіях та продавати пальне терористам. У травні 2023 року фірма уклала контракти на постачання пального окупантам на понад 800 000 рублів (321 321 гривень).

Протягом травня 2023 року було укладено три угоди, згідно з якими компанія має передати окупантам 14 700 літрів пального. Контракти підписувалися з різними представниками так званого "республіканського казначейства ДНР та РФ".

При цьому фірма "Монблан" продала окупантам не саме пальне, а лише талони на його використання. Тобто, окупанти можуть обміняти ці талони на заправках "Монблан", які наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях:

  • чотири заправки знаходяться у Донецьку;
  • одна – у Макіївці;
  • одна – біля Волновахи.

Що відомо про компанію "Монблан"?

Компанія "Монблан", засновниками якої є відомий український легкоатлет Сергій Бубка та його брат Василь, була створена у Донецьку ще до 2014 року. Після окупації Донецьку фірма не закрилася, а змінила юридичну адресу на Волноваху, яка в той час не знаходилася в окупації.

До 2018 року компанія щороку брала участь та вигравала в різних українських тендерах на постачання пального та їжі на мільйони гривень. Проте, вже на початку 2023 року родинна фірма "Монблан" з’явилася в російському реєстрі юридичних осіб.

Це відбулося після того, як всі компанії, що перебувають на тимчасово окупованих територіях зобов'язали привести документи у відповідність до законодавства РФ.

Раніше ми розповідали, чим російський Газпром погрожує Нафтогазу. Також ми писали, що буде з часткою ТРЦ Ocean Plaza у Києві, якою раніше володіли громадяни РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.