Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Від "лайків" до грошей: як заробити на своєму акаунті в Instagram

Експерти розповіли про перші кроки в цій справі та про найпоширеніші помилки

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Треба мати свою цільову аудиторію

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Український бізнес продовжує працювати та підтримувати економіку навіть попри те, що в країні війна. Сьогодні все більше товарів ви можете зустріти у соціальних мережах, а особливо в Instagram. Та от з чого почати та як монетизувати свій акаунт знають не всі.

Про перші кроки на найпоширеніші помилки в коментарі сайту Pro Гроші розповіли експерт з блогінгу і продажів через Instagram, маркетолог та продюсер Вікторія Мостова, а також експерт з просування блогів і бізнесів в Instagram, маркетолог, стратег та продюсер Діана Андрушко.

Які проєкти більше принесуть зараз прибутку

Найпростіший і найлегший спосіб – запуск наставництва.

Два роки тому формат групового наставництва був супер популярний, але зараз я не рекомендую його обирати, бо вимоги покупця змінились і він віддасть перевагу індивідуальному навчанню навіть якщо це дорожче.
Вікторія Мостова

Вікторія Мостова

Експерт з блогінгу і продажів через Instagram, маркетолог та продюсер

А також завжди безпрограшним варіантом є курси в записі, що поставлені на системні запуски. Адже людям зручно подивитись уроки в будь-який час, передивитись та законспектувати матеріал. А один курс можна перезапускати багато разів, допоки він не втратить свою актуальність.

Як монетизувати свій акаунт

Спершу потрібно визначитись з тим, для чого ви ведете блог, яка ваша ціль та місія. Гроші та заробіток не мають бути основним для запуску своїх освітніх продуктів. Люди люблять чесність та щирість. І вам треба справді хотіти їм допомогти.

Далі знайти свою сильну експертність, та тема і ніша, в якій у вас є багато досвіду та яка подобається. Таке комбо точно полегшить процес запуску.

Аналітика і стратегія. Аналізуємо ринок, конкурентів та цільову авдиторію. Створюємо продуктову лінійку, розробляємо воронки. Обираємо той продукт, який буде запускатись перший.

Далі треба упакувати профілю відповідно до теми продукту. Це знадобиться для подальшого просування.

Прогріваємо авдиторію в сторіс, працюємо по раніше розробленій воронці й підключаємо просування. Потрібно, щоб в блозі було якнайбільше цільової авдиторії.

Відкриваємо продажі й заздалегідь готуємо скрипти, на які будемо спиратись при комунікації з потенційними клієнтами.

Це найменші пункти, яких треба дотримуватись при запуску інформаційного продукту або нової послуги. Дуже важливо зробити все, адже це разом створює систему, яка максимізує прибуток та виводить експерта на стабільний заробіток.
Діана Андрушко

Діана Андрушко

Експерт з просування блогів і бізнесів в Instagram, маркетолог, стратег та продюсер

Найпоширеніші помилки та як їх уникнути

  1. Щоб монетизуватись через Instagram, треба мати цільову аудиторію в блозі. Тому грубою помилкою буде не знати своєї ЦА.
  2. Не розбиратись в просуванні й сліпо довіряти спеціалістам. Варто кожному знати базу функціонала Instagram і маркетингу.
  3. Вливати гроші на таргет, не маючи стратегії та продуктової лінійки.
  4. Робити все самому. Звісно варто спробувати щось продавати через блог самому, це реально робити без вкладень, але для масштабування вам потрібен продюсер, який візьме на себе більшість процесів і зробить з блогу систему.
  5. Мати ціль лише заробіток грошей. Без ідеї, цілі, місії для інших у вас люди не будуть купувати. Бо купують у тих кому довіряють. Тому треба бути щирим і спілкуватися з підписниками через сторіс.

Раніше сайт Pro Гроші писав про стабільний заробіток на грантових програмах. Також ми повідомляли, як віртуальні картки можуть зберегти ваші гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.