Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Золота жила для бізнесу? Чи треба українцям влітку купувати генератори

Експерт запевняє, що наступної зими атак з боку Росії може бути менше, однак це не означає, що енергетичні обʼєкти працюватимуть на повну, а отже генератори ще будуть необхідні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні зруйнований резерв потужності

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Найскладніша зима для українців 2022-2023 року вже позаду. Росії не вдалося влаштувати енергетичну кризу. Саме в цей період люди придбали чимало генераторів та акумуляторів, аби пережити цей період. Однак наступний опалювальний сезон теж може бути непростим. А тому позбуватися цих речей не варто.

Про це сказав експерт з енергетичних питань Олексій Рябчин в ефірі телемарафону.

"В опалювальний сезон ми ввійдемо підготовленими. Але, відверто кажучи, дуже складна буде зима. Бо резерв потужності був зруйнований. Зараз іде процес відновлення і підготовки до наступної зими", – говорить експерт.

Зараз в Україні є об’єкти, які були зруйновані й навіть не підлягають відновленню. Однак також є ті, які відновлюються і працюють на половину потужності.

"Попри те, що ракет буде менше, я б не радив викидати генератори або акумулятори й батареї", – додає Олексій Рябчин.

Зараз є додаткові потужності в країні коштом роботи сонячної й вітрової генерації. Також через паводки збільшений обсяг виробництва гідроелектростанціями.

Як українцям заробити на генераторах

Раніше ми вже писали про те, що наразі в країні вже є стабільне електропостачання. Отже, у деяких підприємців зʼявляється логічне питання: що робити з генераторами, які вони придбали про запас.

Здавати в оренду. Багатьом підприємцям наразі набагато вигідніше заплатити за оренду генератора, аніж придбати його за немалу суму. Дехто вже зараз здає в оренду малопотужні генератори на декілька діб і більше.

У такому випадку ви зможете поступово компенсувати витрати на устаткування та вийти в "плюс", а отже це теж варіант невеличкого бізнесу на даний період.

Перепродати генератор за кордон через постачальника, у якого він був придбаний. Це більше підходить для генераторів із великою потужністю. У таких продавців є свої клієнтські бази, а отже вони можуть зберегти гарантійні умови.

Однак зверніть увагу, що у такому випадку ви втратите певну суму коштів, а саме близько 25% від повної вартості енергоносія. Але натомість отримаєте "живі" гроші.

Більше про те, що робити з генераторами на час стабільного електропостачання, аби заробити, читайте в нашому матеріалі.

Топ-5 недорогих генераторів

Також ми розповідали про те, що на початку зими та протягом усього її періоду українці скуповували генератори. Саме тому ціна на них зросла. Однак на ринку все ще залишалися ті товари, які можна було вигідно придбати.

Читайте, скільки коштували генератори станом на грудень 2022 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що павербанки ще знадобляться, і розповідав, чому можуть повернутися відключення світла. Також ми повідомляли, що в Yasno пригрозили відключенням послуг після перемоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.