Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вічна боротьба Mcdonald's і KFC: скільки коштують найдорожчі бургери і де смачніше

Ми зібрали відгуки українців про найдорожчі бургери в обох закладах і з’ясували, чи коштують вони своїх грошей

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Найдорожчі бургери в Mcdonald's та KFC

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні працюють дві світові компанії з виготовлення і продажу бургерів – Mcdonald's та KFC. Між ними давно йде неофіційне протистояння: в кого їжа смачніша за свою ціну. Поціновувачів вистачає в обох брендів, хоча KFC більше позиціонує себе як виробник страв із курятини.

Сайт Pro Гроші розповідає, за які гроші продають найдорожчі бургери в Mcdonalds та KFC, і що про них думають пересічні українці.

Дабл Роял Чізбургер від Mcdonald's

Це позиція, що коштує в закладі 182 грн. Дабл Роял Чізбургер важить 245 г, містить 749 ккал і складається із двох половинок булочки з пшеничного борошна, двох круглих біфштексів з натуральної яловичини, двох скибок сиру "Чедер", двох шматочків огірків і свіжої цибулі. Все це заправлене гірчицею та кетчупом. При замовлені Дабл Роял Чізбургера його подають у фірмовій коробці.

Дабл Роял Чізбургер
Дабл Роял Чізбургер
Фото: Mcdonalds

Українці, які не пошкодували майже двох сотень гривень на один бургер, зауважують, що це далеко не найсмачніша їжа в Mcdonald's. Попри велику ціну булочки зазвичай досить сухі через нестачу соусів. Плюс для двох величезних біфштексів мало супутньої начинки: огірків і цибулі.

Водночас Дабл Роял Чізбургер сильно смакує людям, які люблять концентрований смак м’яса. Адже шматки біфштексу дійсно великі та значно перевищують розміри булки.

Розміри Дабл Роял Чізбургера
Розміри Дабл Роял Чізбургера
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Чимало скарг пов’язано не зі смаком, а з обслуговуванням в закладі. Люди пишуть відгуки про неуважність персоналу, який забуває класти начинку чи видає замість Дабл Роял звичайний Роял Чізбургер, що коштує набагато дешевше.

"Люди, які працюють на збірці: я був у Маку 5 разів, і 2 рази мені не поклали огірки в Дабл Роял. Також буває, що збирають бургер на "тяп-ляп", оскільки котлети ліворуч, булка праворуч, сир збоку, просто жах!", – написав Сергій.

Інша відвідувачка закладу Олена зауважила, що часто плутають замовлення і присилають не те:

"Думала, може це один раз так, але з кожним разом все повторювалося. Сьогодні зробили замовлення і нам замість Дабл Роял поклали Біг Мак. Наша помилка, що відразу не перевірили".

На бургери в Mcdonald's українські блогери часто знімають огляди, висловлюючи думку про якість та відповідність ціни. Наприклад, Олексій Дурнєв на своєму YouTube-каналі зауважив, що краще не переплачувати за Дабл і купити дешевший Роял Чізбургер, який водночас набагато смачніший, соковитіший та охайніший. Але зробив ремарку, що м'яса дійсно багато і це напрочуд добре.

Олексій Дурнєв про Дабл Роял Чізбургер
Олексій Дурнєв про Дабл Роял Чізбургер
Фото: Скриншот: Pro Гроші

@pashcorp ??? McDonalds 2 !!! #####mcdonalds### France Accordion Swing – MIZUSATO Masaki

Тауер Бургер від KFC

Заклад славиться курячим м’ясом у паніровці, тож не дивно, що додає в бургери не традиційні котлети. Тауер Бургер коштує в KFC 130 грн і складається з філе в оригінальній паніровці, салату Айсберг, картопляного хешбрауну (оладка), скибок сиру та булочки з майонезом і кетчупом.

Така їжа смакуватиме не всім. Головна проблема цього бургеру – курка сама по собі дуже суха та потребує додаткового соусу. А того кетчупу, що наявний на булці, недостатньо для м’якості. Водночас розміри страви вражають, і нею можна наїстися більше, ніж Дабл Роял Чізбургером від Mcdonald's. А різниця у вартості – 50 грн.

Тауер Бургер від KFC
Тауер Бургер від KFC
Фото: KFC-Ukraine

Українці також розділилися на два табори: комусь Тауер Бургер здається незрозумілим поєднанням філе у паніровці з картопляною оладкою і хлібом. Цій збірці не вистачає соковитості, тож більшість людей витягують курку та їдять окремо.

"Є заклади, в які хочеться повернутися знову. От це не про KFC. Бургери не смачні. Булки як з хлібного магазину, з курки стікає жир, сир без смаку, розляпаний... Замовлення чекали 40 хвилин", – розповіла відвідувачка Ольга.

Але частині українців Тауер смакує краще. Особливо якщо замовити додатковий соус і макати в нього куряче філе. Постійний відвідувач закладу Володимир зазначив:

"В Макдональдс постійно експериментують зі смаками, але не можуть створити нічого кращого за Біг Мак або звичайний чізбургер. І ціни там набагато вищі. Тоді як KFC ще не розчаровував мене. Його Тауер Бургер неймовірно смачний і ситний, я постійно його замовляю, коли дуже голодний. Бо ним одним можна вдосталь наїстися і ще залишаться гроші на напій".

Найдорожчий гамбургер у світі

Раніше ми розповідали, що це звання заслужено носить позиція в ресторані Drury Beer Garden (Філадельфія). Там відвідувачам готують гамбургер під назвою "Золотий стандарт" з такою начинкою:

  • яловичина;
  • ікра;
  • трюфелі;
  • омари;
  • коньяк;
  • золота стружка;
  • витриманий ірландський сир "Чедер".

Звісно, коштує така гастрономічна насолода немало. Страва обійдеться у 700 доларів, тобто в понад 25 000 грн. Дозволити собі найдорожчий у світі бургер можуть лише люди, які не звикли економити на їжі та мають змогу викинути за раз майже подвійну середню заробітну плату в Україні.

Раніше сайт Pro Гроші писав про найдорожчі ресторани світу та розповідав, що українці можуть собі дозволити за середню зарплату. Також ми повідомляли, які ціни на обід в найбільш чудернацьких закладах харчування світу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.