Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Лакшері-шаурма і золотий гамбургер: який фаст-фуд коштує найдорожче у світі (фото)

Розповідаємо в Міжнародний день нездорової їжі, скільки грошей потрібно витратити на найдорожчий фаст-фуд у світі

Фото: Pinterest, скрін, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У світі готують і продають гамбургери та піцу за сотні доларів

Фото: Pinterest, скрін, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Скільки ви готові заплатити за гамбургер чи картоплю фрі? Споживачі звикли, що в закладах швидкого харчування можна недорого поїсти, хоч страви будуть далеко не еталоном здорового харчування. Проте навіть у цій сфері вдається створювати їжу, яка коштує шалені гроші.

Сайт Pro Гроші розповідає про найдорожчі зразки фаст-фуду у світі.

Зміст
1.Шаурма з золотом
2.Хот-дог у Швейцарії
3.Картопля фрі з Книги рекордів Гіннеса
4.Гамбургер з омаром
5.Піца з делікатесами

Шаурма з золотом

Її приготував лондонський кухар Енді Бейтс, який вирішив подати традиційний фаст-фуд під іншим кутом. Він створив власний рецепт, туди входять м'ясо (лопатка) молочного ягняти, помідори й салат, перець чилі, витриманий сир фета, оливкова олія, скибочки фіолетової картоплі, ята, часник, огірки, лимон. І родзинка, яку ми ще зустрінемо в інших стравах цього списку – тонкий шар їстівного золота високої проби.

Коштує цей витвір фаст-фудного мистецтва 750 фунтів стерлінгів, тобто 35 000 грн.

Найдорожча шаурма у світі
Найдорожча шаурма у світі
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Хот-дог у Швейцарії

Яку найбільшу суму ви готові віддати за сосиску в булці? У місті Люцерн, що у Швейцарії, можуть приготувати хот-дог за 250 швейцарських франків, тобто за понад 10 000 грн. Щоправда, скуштувати дорогу страву вийде лише на традиційному різдвяному ярмарку. За приготування відповідає кейтерингова компанія із Цюриха.

Рецепт включає японську мармурову яловичину Вагю з додаванням білих італійських трюфелів альба. Сосиска укладена в булочку з шафраном. Соус зроблений на основі французького шампанського Louis Roederer Cristal, до якого додають крихти з преміальних сортів швейцарського шоколаду та чорного перцю з позолотою.

Найдорожчий хот-дог у світі
Найдорожчий хот-дог у світі
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Картопля фрі з Книги рекордів Гіннеса

Її подають в ресторані Serendipity 3 в Нью-Йорку на тарілці з рідкісного кришталю, прикрашеною дикою орхідеєю. Страва має елегантну назву Crème de la Crème Pomme Frites та включена до Книги рекордів Гіннеса. Вартість порції – 200 доларів, тобто майже 8 000 грн. Погодьтеся, стільки віддати за кілька картоплин можуть лише багатії.

В чому особливість фаст-фуду? Основа – елітна картопля сорту Чіпербек, яку потрібно обсмажити три рази в гусячому жирі. У процесі додають шампанське Dom Pérignon та органічні вершки. Приправа – трюфельна сіль, олія та рідкий пекоріно (вид сиру). Подається з трюфелями та 23-каратним їстівним золотим пилом.

Найдорожча картопля фрі у світі
Найдорожча картопля фрі у світі
Фото: thrillist.com

Гамбургер з омаром

У Філадельфії працює ресторан Drury Beer Garden, де можна купити найдорожчий гамбургер. Він має назву "Золотий стандарт", оскільки в рецепті використовують яловичину, ікру, трюфелі, омари, коньяк, золото і витриманий ірландський чеддер. Як зрозуміло зі складу, страва не може обійтися покупцеві дешево. Тож ціна – 700 доларів, тобто понад 25 000 грн.

Найдорожчий гамбургер у світі
Найдорожчий гамбургер у світі
Фото: nypost.com

Піца з делікатесами

Ще одна представниця Книги рекордів Гіннеса у розділі "Найдорожча доступна піца". Має лаконічну назву "С6" і готується з рідкісних дорогих делікатесів, зокрема омарів, королівських креветок, осетрової ікри, синьої нототенії та чорної тріски. За отаке екстравагантне поєднання доведеться заплатити 450 доларів, тобто 16 000 грн. Подають піцу в Річмонді, Канада, у ресторані Steveston.

Найдорожча піцца у світі
Найдорожча піцца у світі
Фото: Steveston Pizza Co/Facebook

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштують страви у ресторані Клопотенка. Також ми повідомляли про головні прикмети про гроші та розповідали, що принесе багатство і відлякає фінансові проблеми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.