Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ви точно їх бачили – скільки коштують найдорожчі реклами відомих брендів (відео)

Раніше бренди використовували телебачення для розкрутки свого бізнесу, однак зараз популярність перейшла до соціальних мереж

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі реклами коштують чималих грошей

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Реклама допомагає познайомити аудиторію з брендом, закохати в нього та зробити ще більш популярним ваш товар. Однак іноді на кількасекундні ролики витрачають неймовірно великі суми грошей, і це залежить багатьох факторів. Та є у світі даної індустрії топ 3 найдорожчих реклами.

Про це розповів маркетолог Михайло Хитряк.

Рекламний ролик для Pepsi

У 2002 році бренд зняв проморолик, який обійшовся компанії у понад 5 мільйонів доларів. Все через співачку Брітні Спірс, яку команда вирішила залучити до реклами, адже тоді дівчина була на піку своєї популярності.

У відео показали людей різних поколінь, які насолоджуються напоєм, а також саму співачку, яка співала та танцювала. За участь в рекламі Брітні попросила досить великий гонорар, а тому ролик став найдорожчим на той час.

Рекламний ролик для Honda

На другому місці ролик для автомобільного бренду. Реклама вийшла у 2003 році й коштувала 6,2 мільйона доларів. Компанія з виробництва автомобілів зняла 606 дублів, аби вийшов ролик на 2 хвилини.

У ньому використали принцип доміно, і саме так бренд хотів зробити акцент на високій якості транспорту. Це спрацювало, адже дану рекламу не лише визнали найдорожчим комерційним роликом 2007 року, а ще й найвідомішим.

Рекламний ролик для Chanel N5

Перше місце зайняла короткометражна кінореклама для парфумів Chanel N5. До цього ролику залучили відому акторку Ніколь Кідман, яка взяла досить великий гонорар. А образи для цієї роботи розробляв сам Карл Лагерфельд. Наприклад, сукня, в якій жінка опиняється в Нью-Йорку поміж кількох таксі, стала легендарною.

Всі ці фактори привели й до великої вартості цього ролика, а саме 20 мільйонів доларів.

Де українські бренди купують рекламу у 2023 році


Раніше ми розповідали, що телебачення для бізнесу залишилося в минулому. Тепер бренди використовують можливості соціальних мереж і рекламують товари й послуги за допомогою блогерів-мільйонників. Так вдається охопити дуже широку аудиторію, яка має довіру до інфлюенсера.

Двома платформами, де щодня можна наштовхнутися на рекламну інтеграцію, є Instagram і YouTube. Вартість звернення до блогера залежить від багатьох факторів, наприклад, складності реалізації маркетингової ідеї, тривалості, тематики, формату і навіть часу публікації.

На YouTube брендам доведеться витратити такі суми відповідно до чисельності підписників у власника каналу:

  • до 100 000 – 10-50 доларів;
  • до 200 000 – 50-100 доларів;
  • від 300 000 – 120-150 доларів;
  • 400 000+ – 300 доларів і більше.

Про те, скільки коштує реклама в Instagram, читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що маркетинг вимагає сучасних рішень і розповідав, де українські бренди купують рекламу. Також ми повідомляли, як не стати жертвою агресивного маркетингу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.