Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні запускають новий телеканал: хто взяв під опіку медійників із "112" і "NewsOne"

Вугільний бізнесмен Віталій Кропачов запускає новий інформаціонний канал Ukrainian World News

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні запускають новий загальнонаціональний інформаційний канал Ukrainian World News (UWN). У команді будуть працювати вихідці з каналу "112 Україна", який раніше належав проросійському політику Віктору Медведчуку.

Про це повідомило профільне видання Детектор Медіа з посиланням на технічного директора майбутнього телеканалу Дмитра Скидана.

За словами Скидана дата запуску планується на 22 січня цього року. У каналу вже існує сайт. Також він присутній в соцмережах.

Кому належить UWN

Власником та інвестором каналу є вугільний бізнесмен та колишній депутат Партії регіонів Віталій Кропачов. 2022 року він купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію "Ера продакшн".

Невдовзі після продажу ліцензії майно 4 каналу було заарештоване, а потім передане Держкіно, адже власник каналу Олексій Ковальов перейшов на бік Росії.

"Я вирішив створити медіа, яке б розповідало українцям та всьому світу про те, що відбувається в нашій країні. Саме зараз усі повинні мати доступ до достовірної інформації, бо від цього залежить майбутнє, а інколи й наше життя. Ukraine World News – про героїчних людей, про боротьбу з агресором, про відновлення економіки. Про те, чим кожен — українець чи громадянин будь-якої країни світу – може підтримати Україну вже сьогодні", — йдеться в заяві Кропачова.

Хто входить в менеджмент Ukrainian World New

Дмитро Скидан займе посаду технічного директора. У минулому він займав таку ж посаду на "112 Україна".

Генеральною продюсеркою UWN буде Ольга Гіржева. З 2018 року вона була головною редакторкою телеканалу NewsOne, а до того дев’ять років працювала з Савіком Шустером. Гіржева також була шефредакторкою політичних токшоу "Інша Україна" і "Народ проти" на телеканалі ZIK.

Директором телеканалу Ukraine World News буде Тетяна Дємєнєва.

Головним редактором нового каналу став Сергій Харченко. Він співпрацював з Tribune Media Company, Foreign Affairs, BBC, StopFake, UNITED24.

"У команді будуть працювати вихідці з каналу "112", які працювали там за його кращих часів. Ніхто не буде сперечатися, що цей канал із моменту свого запуску до його продажу Медведчуку, тобто до 2017 року, був каналом, який заклав основи сучасного новинного формату в Україні. Логічно, що ми хочемо запросити спеціалістів із цього каналу", – зазначив Скидан.

Хто буде ведучими телеканалу

В ефірі головного токшоу та підсумковому щоденному проєкті працюватиме Андрій Булгаров, який раніше працював на каналах "Україна 24", "Еспресо" та "ICTV".

Народний артист України та очільник Київського академічного драматичного театру на Подолі Богдан Бенюк буде щоп’ятниці вести власний спецпроект.

Валерій Жидков, сценарист і телеведучий, один з авторів студії "Квартал 95", готує для UWN стендап-проєкт.

Петро Мага, який раніше багато років працював на 112 каналі, зокрема вже після санкцій РНБО, на UWN вестиме аналітичний проєкт.

Ведуча Альбіна Підгір буде вести токшоу на UWN. Раніше вона працювала на канлах "1+1" і "Суспільне".

Олександ Колодій вестиме авторське інформаційно-аналітичне токшоу. До цього він був ведучим інтернет-проєкту "Система", а також працював на телеканалі "Інтер".

Інна Мірошниченко вестиме на UWN одразу три проєкти – соціальне токшоу, вечірнє шоу й інформаційну програму. Вона раніше була ведучою в медіахолдингу "Live.Network".

Кирило Воронько та Валерія Коломієць будуть ведучими щогодинних та вечірніх випусків новин. До цього вони були журналістами та телеведучими національного телеканалу "Інтер".

Дмитро Пустовіт буде ведучим підсумкового новинного проекту, інформаційного токшоу та матиме власний авторський проект. Раніше він працював на телеканалах "Прямий" і "Live.Network".

Надя Ліра буде ведучою вечірніх новин. У минулому Ліра була журналісткою телеканалу "Україна 24" та ведучою на "Апостроф TV".

Раніше сайт Pro Гроші писав, яких збитків зазнали українські мільярдери через повномасштабну війну. Також ми розповідали, що треба знати про інвестування початківцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.