Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта оголосила конкурс на створення ескізу нової марки – деталі

Зазначається, що формат подачі конкурсної роботи – це малюнок чи графічний макет з візуалізацією в електронному вигляді у форматі JPEG, 300 dpi

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта оголосила конкурс до дня Гідності та Свободи України

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Свято присвячено двом масштабним українським революціям – Помаранчевої (2004 рік) та Революції Гідності(2013 рік). На честь цього Укрпошта оголошує конкурс.

Про це повідомляється в їхньому Telegram-каналі.

"День, що відгукується в серці кожного українця неприхованим болем та всеохопною гордістю. І саме сьогодні ми оголошуємо Всеукраїнський конкурс на створення ескізу до нової поштової марки!", – йдеться у повідомленні.

Укрпошта запрошує до участі ілюстраторів, художників і дизайнерів, що готові представити дух і нескореність українців всьому світу. Компанія пропонує охочим використати свій талант та непересічне бачення, щоб створити візуальний відповідник коду нашої нації.

"Беріть за основу образів ці наповнені глибинним сенсом слова — "гідність", "свобода", "воля", "гарт". Нехай це буде ескіз-символ, ескіз-знамено, ескіз-емблема, що транслює нашу незламність та нестримну жагу до вільного життя", – пояснюють в Укрпошті.

Зазначається, що конкурсні роботи приймаються до 21 грудня включно.

Взяти участь у конкурсі можна за посиланням: bit.ly/3G7FHv1

Переможця визначить народне голосування. Ескіз-фаворит вже у 2024 році стане знаковою поштовою маркою.

Укрпошта присвятила марки залізничникам

Ми вже писали раніше, що компанія приурочила випуск марок до професійного свята, яке в Україні відмічають 4 листопада.

Зазначається, що Укрпошта присвятила марки залізничникам, які в умовах повномасштабної війни проявляють мужність, відданість роботі та високий професіоналізм.

4 листопада на Центральному залізничному вокзалі філателію презентували громадськості.

Блок складався з:

  • двох марок під назвами "Евакуаційний потяг. Херсон →" та "→ Львів. Евакуаційний потяг";
  • конверту;
  • художньої картки.

Зазначається, що номінал марок – W, що еквівалентно тарифу на відправлення непріоритетного простого листа наземним транспортом масою до 50 г в іноземні держави (3 долари). Варто додати, що всього надрукували 150 000 примірників, придбати які можна у відділеннях Укрпошти та в філателістичному магазині компанії. Вартість пари марок становить 108,84 грн, конверт коштує 15 грн (147 грн зі спецпогашенням), картка – 10 грн.

Наголошується, що дизайн випуску розповідає реальну історію евакуаційного рейсу №109 Херсон-Львів, який потрапив під обстріл росіян 3 травня 2023 року. Але завдяки злагодженій роботі залізничників, їхній стійкості та професіоналізму вдалося зберегти життя всіх пасажирів.

Палаючий вагон швидко від’єднали, людей пересадили в інші вагони, пораненому провіднику надали медичну допомогу. Як результат – потяг відбув зі станції на 14 хвилин пізніше, а прибув у Львів за графіком.

Раніше ми вже розповідали, що деякі послуги Укрпошти можуть подорожчати. Також ми ми писали, де відкриють відділення Нової пошти уже найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.