Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Нової пошти не можуть забрати посилки: що варто знати про поштомати

Клієнти скаржаться на неочікувані зміни в роботі поштоматів, які призводять до проблем з отриманням посилок

Фото: Instagram Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта переадресовує посилки з поштоматів

Фото: Instagram Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Деякі користувачі послуг Нової пошти зауважують в соціальних мережах, що не можуть вчасно забрати посилку з поштомату через переадресування. Компанія пояснила, чому так відбувається.

Про це сказано в коментарі на Facebook-сторінці.

На адресу Нової пошти надійшов негативний відгук щодо змін в роботі поштоматів. Олександра Воронкіна в соцмережі зауважила, що планувала отримати свій вантаж, але в останній момент адресу змінили. Тобто посилку автоматично перенаправили в інше поштове відділення. Представники компанії зауважили, що таке дійсно може трапитися неочікувано для клієнтів у випадку, якщо в обраному поштоматі не виявиться вільного місця.

"Бачимо, що колеги не змогли доставити посилочку 204***774 у поштомат, оскільки не було вільних комірок. За накладною оформлено переадресацію коштом компанії у відділення №41 м. Київ. Посилочка вже прибула й готова до видачі", – доповіли співробітники НП.

В якості подарунку за спричинені незручності клієнтці запропонували заохочення – бонус на безплатне доставлення і зберігання посилки вагою до 30 кг. Також в компанії нагадали, що українці можуть забрати посилку з поштомату протягом чотирьох днів, після чого вона відправиться у найближче відділення. Там зберігання триває ще 25 робочих днів.

Корисною порадою для користувачів послуг є відслідковування вантажу за допомогою трек-номеру, адже трапляється, що людина не встигає його забрати. Тож щоб не заплутатися в адресах і зрозуміти, до якого відділення прийти, авторизуйтесь в мобільному додатку та введіть індивідуальний номер посилки.

Нова послуга для клієнтів

Компанія повідомила про запровадження нової функції, доступної для активації в застосунку. Йдеться про можливість відправляти поштоматами незапаковані вантажі. Достатньо заплатити 15 грн, щоб кур’єр самостійно помістив річ в пакет або коробку. Також у вартість послуги входять додаткові матеріали, серед яких пухирчата плівка, стретч-стрічка або папір для крихких відправлень.

Щоб скористатися можливістю, варто в додатку Нової пошти створити електронну накладну, обрати необхідний розмір відправлення, активувати функцію "Пакування". Далі потрібно вказати, хто оплачуватиме пакування, і залишити вміст у комірці вибраного поштомата.

Коли людина підтвердить завантаження в телефоні, натиснувши відповідну кнопку в меню, сповіщення про готовність отримає диспетчер. Він, своєю чергою, повідомить кур’єра про необхідність запакувати відправлення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі українці можуть не платити за доставку Новою поштою. Також ми повідомляли, що українцям пропонують відправляти посилки по-новому, і розповідали, що цікавого вигадала Нова пошта.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.