Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бізнесмен з Індії став другою найбагатшою людиною світу, обігнавши Безоса

На початку року Гаутам Адані був на 14-й позиції у рейтингу найзаможніших людей на планеті

Фото: Bloomberg. Колаж: Pro Гроші

Гаутам Адані обігнав Джефа Безоса в рейтингу найбагатших людей планети

Фото: Bloomberg. Колаж: Pro Гроші

Індійський бізнесмен Гаутам Адані, який цього року з карколомною швидкістю піднявся в рейтингу багатства, обігнав Джефа Безоса і став другою найбагатшою людиною у світі.

Про це повідомляє Bloomberg.

На початку року Адані займав 14-ту позицію рейтингу. Сьогодні його статки оцінюють у 146,8 млрд доларів. Акції компанії Adani Enterprises Ltd. виросли до рекордного рівня цього тижня. Крім того, акції деяких компаній бізнесмена з 2020 року зросли більше ніж на 1000%.

Адані спочатку обігнав індійця Мукеша Амбані як найбагатшу людину Азії в лютому. Потім став "стомільярдером" у квітні. А за останні два місяці перевершив Білла Гейтса та француза Бернара Арно. Це перший випадок, коли представник Азії зайняв таку високу позицію у рейтингу, в якому зазвичай домінують американські технологічні підприємці.

Експерти зазначають, що причиною зростання статків Адані стали ціни на сировину та зниження котирувань провідних західних корпорацій.

У той же час, Bloomberg зазначає, що Безос відстає від Адані всього на 19 мільйонів доларів, оскільки розпродаж технологій, що відновився в п'ятницю, знову вдарив по статках найбагатших американців. Зсув у рейтингу добробуту може бути швидкоплинним і багато в чому залежить від акцій Amazon.com Inc., які цього року впали на 26%.

Хто такий Гаутам Адані

60-річний бізнесмен з Індії. Його компанії займаються морськими та авіаперевезеннями, постачанням газу до міст, видобутком вугілля. Зараз його конгломерат планує стати найбільшим у світі виробником відновлюваної енергії.

Adani Group – багатонаціональний конгломерат, що займається розвитком портів та операціями в Індії зі штаб-квартирою в Ахмадабаді (місто на заході Індії, штат Гуджарат). Компанія була заснована 20 липня 1988 року. Корпорація розпочинала свій шлях як підприємство з торгівлі сировинними товарами, зокрема, вугіллям та алмазами.

Раніше ми розповідали, що таке NFT і як заробити на NFT-маркетплейсах. Також ми писали, що Україна запустила власний маркетплейс і пояснювали, чому це важливо для країни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.