Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще один банк в Україні збанкрутував – що буде із грошима клієнтів

Розповідаємо, чому АТ "Банк Форвард" визнано неплатоспроможним та що чекає на клієнтів фінустанови

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні ще один банк визнали неплатоспроможним

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ "Банк Форвард" до категорії неплатоспроможних. При цьому у НБУ наголосили, що віднесення фінустанови до цієї категорії жодним чином не вплине на стабільність банківського сектору України.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

Що буде з грошима клієнтів

Таке рішення було ухвалене у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку, після віднесення його до категорії проблемних.

У НБУ зазначили, що 24 листопада 2022 року було ухвалено рішення віднести АТ "Банк Форвард" до категорії проблемних на підставі встановлення факту здійснення ризикової діяльності за ознакою недостатності доходів банку. У майбутньому це створило б ризик зменшення його регулятивного капіталу та порушення встановлених Національним банком економічних нормативів капіталу.

Після того, як банк віднесли до категорії проблемних, його фінансовий стан суттєво погіршився, падіння капіталу продовжилося. Це становило загрозу інтересам вкладників і кредиторів банку.

"Кожен вкладник банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку. Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 січня 2023 року становить 1 535,6 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Де безпечно зберігати заощадження під час війни

Українці все частіше почали зберігати заощадження у криптовалюті, адже через блекаути та ризик падіння банківського сектору існують певні побоювання. Аналітик компанії Esperio Олександр Болтян зазначив, що одна із причин збільшення кількості користувачів криптовалюти – війна.

За його словами, українці все частіше обирають для зберігання цей вид грошей, адже велика кількість продавців пропонують товари та послуги за криптовалюту. Тому цей вид платежів залишається актуальним.

Раніше ми розповідали, що на гроші клієнтів ПриватБанку полюють шахраї. Також ми писали, у яких випадках боржники банків не зможуть виїхати за кордон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.