Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія заплатить Ощадбанку $1,1 млрд – причому тут Крим

Росія роками намагалася уникнути відповідальності за скоєні злочини

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Знадобилось 30 тис. сторінок документів, щоб довести незаконність дій РФ

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Верховний суд Франції підтвердив рішення Міжнародного Арбітражу про стягнення з Росії на користь Ощадбанку 1,1 мільярда доларів.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

Мудра зазначає, для того, щоб довести незаконність експропріації інвестицій Ощадбанку, які знаходились в Криму, знадобилося тридцять тисяч сторінок документів, які важили 76 кілограмів і вмістилися в шести коробках.

Суд постановив видати виконавчі листи на стягнення з РФ в особі Міністерства юстиції на користь Ощадбанку $1,111 млрд відшкодування збитків, а також відсотки з 31 березня 2014 року за ставкою піврічного LIBOR+2% та інші витрати на суму $3,87 млн.

Як Ощадбанк відвойовував компенсацію

Нагадаємо, 26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі виніс вердикт на користь Ощадбанку — стягнути з РФ збитки, яких зазнав банк внаслідок анексії Криму.

Київський апеляційний суд у липні 2019 року задовольнив заяву Ощадбанку і дав дозвіл на виконання рішення арбітражу на території України.

Міністерство юстиції Росії заявило, що не визнає рішення міжнародного арбітражу і не буде компенсувати збитки Ощадбанку. Апеляційний суд Парижа у березні 2021 року підтримав позицію міністерства юстиції РФ про відсутність юрисдикції в арбітражу за позовом Ощадбанку.

У жовтні 2021 року Ощадбанк подав до Касаційного суду Франції скаргу за винесеним у березні 2021 року рішенням.

Як змінилися умови для клієнтів Ощадбанку через відключення світла

Державний банк скасував комісію на зняття готівки з карток інших банків. Ви можете зняти максимально лише 50 тисяч гривень з однієї картки на добу.

Все через те, що через проблеми з електроенергією виник підвищений попит на готівку. Ощадбанк прирівняв ліміти зняття готівки з карток інших банків до відповідних лімітів, які застосовуються до власних карток банку. Цей крок дозволить всім українцям, без розподілу на клієнтів Ощаду та інших банківських установ, знімати готівку у банкоматній мережі.

Переглянути мапу банкоматів, щоб знайти найближчий, можна за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, за що можуть заблокувати вашу банківську карту. Також ми розповідали, як працюватимуть банки під час блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.