Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пріоритети змінились? Група "Метінвест" Ахметова призначила нових керівників заводів

Пріоритетом гірничо-металургійної групи "Метінвест" у новому році є підвищення ефективності роботи підприємств групи та надання допомоги українським захисникам

Фото: УНІАН, Метінвест. Колаж: Pro Гроші

Група «Метінвест» призначила керівників на трьох своїх підприємствах

Фото: УНІАН, Метінвест. Колаж: Pro Гроші

Група "Метінвест" Ахметова та Новинського призначила відразу трьох керівників на своїх підприємствах – Запоріжсталі, Каметсталі та Запоріжкоксу.

Про це повідомили у пресслужбі комбінату.

"Починаємо рік із чіткими планами та сміливими цілями: вистояти, перемогти та розвиватися разом із країною. Тепер команда операційної дирекції "Метінвесту" посилена потужними фахівцями", – написав операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко в Facebook.

Він також зазначив, що пріоритетом гірничо-металургійної групи "Метінвест" є підвищення ефективності роботи підприємств групи та координація мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" щодо надання допомоги українським захисникам.

Хто очолить компанії

ПАТ "Запоріжсталь"

На посаду в.о. гендиректора комбінату Запоріжсталь призначеноРомана Слободянюка. Він працює в Метінвесті понад 10 років, більшу частину з них – на Запоріжсталі.

Нагадаємо, що Запоріжсталь — одне з провідних підприємств металургійної галузі. Запорізький металургійний комбінат – третій за масштабами виробник металопродукції в Україні.

ПрАТ "Каметсталь"

Каметсталь (Кам’янське, ексДМКД) з 2 січня отримала постійного нового генерального директора. Ним став Олександр Третьяков.

"Олександр має 35-річний досвід роботи в металургійній галузі. Працював на Єнакіївському металургійному заводі, комбінатах Азовсталь і Запоріжсталь, Запоріжкоксі", — повідомили у пресслужбі Метінвесту.

З 2012 року він обіймав посаду першого заступника генерального директора — директора з виробництва комбінату Запоріжсталь, з 2018-го за сумісництвом виконував обов’язки генерального директора Запоріжкоксу.

Його головним завданням на новій посаді стане підвищення ефективності роботи та конкурентоспроможності продукції підприємства, розширення сортаменту.

ПрАТ "Запоріжкокс"

На посаду в.о. гендиректора Запоріжкоксу призначено Олександра Бехтера.

"Олександр Бехтер має багаторічний досвід роботи в коксохімічній галузі. Починав дверевим коксового цеху Запоріжкоксу, пройшов шлях від апаратника до заступника начальника цеху смолоперегінного виробництва підприємства", — повідомляють в Метінвесті.

З 2018 року він обіймав посаду директора з виробництва ЗКХЗ. На новій посаді Бехтер зосередиться на підвищенні ефективності роботи підприємства та реалізації інвестиційних проєктів, спрямованих на оновлення пічного фонду й поліпшення якості продукції.

Що відомо про Метінвест

Нагадаємо, що Метінвест головний скарб бізнес-імперії Ріната Ахметова. Раніше Forbes оцінював вартість Метінвесту в $3 млрд, з яких на частку Ахметова припадає $2,25 млрд.

Проте через повномасштабну війну Метінвест втратив ⅔ оціночної вартості бізнесу. У Маріуполі група втратила два головні підприємства – Азовсталь і ММК імені Ілліча. Ці активи були ядром металургійного бізнесу Метінвесту.

В 2021 році Азовсталь і ММК імені Ілліча виробили 8,6 млн тонн сталі, що становило 90% всієї сталі групи. На ці заводи припадало 40% усього українського виробництва металопродукції.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яких збитків зазнали українські мільярдери через війну. Також ми розповідали, хто увійшов до списку найбагатших людей України в 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.