Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Азовсталь просить покарати Росію через вкрадений метал: що підготували ворогу

До Ростова вирушило мінімум три кораблі, навантажені металом, і це лише ті крадіжки, про які РФ розповіла сама у федеральних новинах

Колаж: Pro Гроші

Українські підприємства залишились без майна

Колаж: Pro Гроші

Металургійний завод "Азовсталь" групи "Метінвест" звернувся до Офісу президента, аби там наклали санкції на компанії та осіб, які причетні до крадіжки з Маріуполя української металопродукції.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Санкції хочуть запровадити проти російської компанії "Управляюча компанія Река-Море", яка зареєстрована у Ростові-на-Дону, та її керівника Геннадія Арустамова.

Також Азовсталь пропонує запровадити санкції проти компанії "Крамбол плюс", її засновників та учасників — Забурунного Олексія Тимофійовича, Забурунної Ольги Миколаївни, та Забурунного Ігоря Олексійовича.

Деталі

Саме ця компанія займалася перешвартуванням кораблів та вивантаженням із них продукції Азовсталі, яка мала бути доправлена до європейських клієнтів.

Які пропонують санкції:

  • блокування активів;
  • припинення торгових операцій;
  • стягнення в дохід держави активів, які їм належать;
  • запобігання виведенню капіталів за межі України.

Так, судно під назвою РМ-3, яке належить компанії "Река-море", зайшло до Маріупольського порту, завантажилось українською металопродукцією та попрямувало до Ростова.

Також компанія "Крамбол плюс" займалася перешвартуванням судна "TZAREVNA" та вивантаженням із нього металургійної продукції, яка пізніше була також вивезена до РФ, повідомили в Азовсталі.

Там підкреслили: через відвертий грабунок українські підприємства залишились без майна, а бюджет — без наповнення.

"Діяльність вищевказаних осіб, а також РФ, загрожує національним інтересам, безпеці та економіці України, порушує право власності фізичних та юридичних осіб, та створює перешкоди для сталого фінансового розвитку", — підкреслюється у листі.

Підприємство подало позов до Європейського суду з прав людини проти Росії, аби РФ притягнули до відповідальності за шкоду майну та власності компанії.

До Ростова вирушило мінімум три кораблі, навантажені металом. Це ті крадіжки, про які Росія розповіла сама у федеральних новинах.

Раніше ми писали, що мережу готелів Reikartz заарештували у Львові, а також розповіли про перший в Україні онлайн-аукціон з малої приватизації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.